Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 січня 2011, 14:18 Суди
Суд засудив прикордонника, який збив у серпні трьох дівчаток, до 7 років ув'язнення
Суд засудив прикордонника, який збив у серпні трьох дівчаток, до 7 років ув'язнення

Сім років ув'язнення дістав прикордонник, що в серпні торік власним авто збив чотирьох дівчат: 12-річна Женя загинула, її приятельок лікують і досі.

Дарка, постраждала:

- Без звука сбила на большой скорости, и в забор впилялась. И всё. Помню все частями.

- А что помнишь?

- Помню то, что Таня на заборе висела, машина в стороне стояла.

Це інтерв'ю Дарка дала одразу після страшної дорожньої аварії, в яку потрапила разом із трьома приятельками. 17-го серпня 2010-го дівчата вийшли прогулятися. Просто на тротуарі їх збила "Лада-Пріора". При кермі сидів п'яний прикордонник. Наймолодша з подруг, 12-річна Женя, загинула.

Дарка, постраждала:

- С того дня, с 17 августа, не было ни одного дня, чтобы я не вспоминала тот день. Каждый день к Жене ходили на кладбище, и ходим.

Як пам'ять про Женю її друзі та однокласники збираються перед будівлею Ямпільського райсуду, щоразу, коли там розглядають справу про серпневу ДТП.

Олександр Соломко, приятель загиблої:

- Плакат рисовали мы сами, с одной целью - привернуть внимание общественности. Это громкое дело, недопустимо, чтобы детей убивали на тротуаре.

Світлана Якушева, мати загиблої:

- Еще больше усиливается боль, четче я это все осознаю, очень тяжело. Врагу не пожелаешь такой участи. Она у меня была одна.

Жениній приятельці Тетяні зробили кілька тяжких операцій, вона не поновила здоров'я досі. На лікуванні й двоє інших подруг. Та постраждалими у справі дівчат не визнано. Вони в залі суду як свідки. Їхньому кривдникові загрожує, максимум, 8 років ув'язнення.

Сергій Оснач, суддя:

- Как смягчающее обстоятельство для подсудимого - вину признал полностью, и раскаивается в содеянном. Привлекается к уголовной ответственности впервые, имеет на иждивении 2 малолетних детей.

Та своєї меншої дитини чоловік ще й не бачив. Коли дружина народжувала, його саме затримали.

Сергій Оснач, суддя:

- Суд приговорил признать виновным Гасич Сергея Васильевича в совершении преступления, предусмотренного статей 286 ч. 2 Уголовного Кодекса Украины, и назначить наказание - 7 лет лишения свободы.

Світлана Якушева, мати загиблої:

- Жаль, что в нашей стране не предусмотрено пожизненное заключение.