Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 лютого 2010, 08:39 Суди
Екс-мера Юрія Анисимова, який збив насмерть жінку, звільнили під заставу
Екс-мера Юрія Анисимова, який збив насмерть жінку, звільнили під заставу

Відпустити з-під варти на підписку про невиїзд. Такий шокуючий для багатьох вердикт виніс суд міста Красноармійська Юрію Анисимову - екс-меру міста Димитрова. У жовтні п'яний Анисимов сів за кермо і збив на смерть літню жінку. Суд відхилив геть усі аргументи представників обвинувачення і під заставу в 40 тисяч гривень відпустив його. Слухання призначені на 24 та 25 лютого.

Суд над колишнім мером Димитрова Юрієм Анисимовим, якого підозрюють в аварії зі смертельними наслідками, розпочався несподівано: чиновника відпустили.

Станіслав Воробйов, суддя Красноармійського суду:

- Назначить слушанье в зале суда в городе Красноармейск на 24-25 февраля 2010 года на 9:30 часов с участниками разбирательства. Мерой пресечения для подсудимого Анисимова избрать в виде залога в 40 тысяч гривен. Прокуратуре Донецкой области возложить на него обязательства не выезжать временно с постоянного места жительства без разрешения суда и являться по вызову в суд.

Представники обвинувачення наполягали: мера потрібно залишити під вартою. Адже на волі він може тиснути на свідків справи. Проте на цей аргумент суд не зважив.

Віктор Лукашков, адвокат підсудного:

- Обвинение должно привести доводы, чтобы избирать меру пресечения - арест. Они, эти доводы, перечислены в уголовно-процессуальном кодексе. Вы сами слышали, что ни единого довода приведено не было. Мой подзащитный от суда и следствия не скрывался и не собирается скрываться. От 3 лет, а уголовно-процессуальный кодекс предусматривает и условное и реальное наказание: решение будет принимать суд.

Умовний термін для підсудного - завдання-максимум його адвоката. Це можливо. Приміром, за умов, що екс-мер якось допомагатиме родині загиблої.

Андрій Сердюк, заступник прокурора м. Димитрова:

- В данном преступлении отягчающее вину - это совершение преступления в состоянии алкогольного опьянения. Смягчающее - это будет в ходе слушанья: это и возмещение ущерба может быть, и другие различные обстоятельства.

За словами адвоката, підсудний намагається матеріально компенсувати родині втрату. Проте родичі загиблої Ірини Тимошенко такі факти взагалі відкидають.

Валентина Миколаївна, сестра загиблої:

- Как живет мать?! Женщина живет сама. Нанимаем чужого человека, который ей помогает. Никто не поинтересовался, как она живет: что шахта, что Анисимов - никто не поинтересовался.

Нагадаємо: трагічна історія тягнеться з жовтня, коли Юрій Анисимов на власному авто збив жінку. За тиждень вона померла. Контрольний аналіз тоді ще мера Димитрова у день аварії показав триразове перевищення алкоголю в крові.

Олександр Токарев, Олександр Осадчий, Донецька область, НТН.