Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 грудня 2009, 10:56 Суди
Суд розглядає діло про ДТП, в якому загинуло четверо пішоходів
Суд розглядає діло про ДТП, в якому загинуло четверо пішоходів

Суд почав розглядати справу про аварію, в якій загинуло четверо людей. 31-го липня в Чернівцях "Лексус" наїхав на жінку і трьох дітей, що переходили дорогу "зеброю". У залі засідань звинувачуваний ховає очі, а родичі загиблих вимагають справедливого вироку.

Цього суду чекали чотири місяці. Свідки страшної аварії розповідають, що бачили того вечора.

Інга Мушковська, свідок:

- Я побачила, як вони йшли. І тут же машина їх збиває, вони зникають у мене з виду. Удар був дуже сильний, такий грохот. Воно зірвалося все у повітрі, то незрозуміло, що то творилося.

Людмила Мушковська, свідок:

- Підсудний крутився там біля машини, ще до нього підійшли, питалися: "Як ти з цим жити будеш?". А він каже: "Що мені, вмерти?"

У тій аварії загинула жінка з власною дитиною та двома небожами. Хлопчик і дівчинка приїхали погостювати до Чернівців із Хмельницького. За мить пан Віталій утратив двох дітей. На суд приїхав сам.

Віталій Шевченко, батько загиблих дітей:

- Без дружини. У мене дружина народила третю дитину. Зараз у неї дуже багато проблем. Мало того, що на нервовій почві. Вона почала лисіти, і зараз неможливо зупинити це.

Свідки скаржаться, що їм не приходять виклики до суду. Та й про зміни у графіках проведення засідань ніхто не попереджає.

Віталій Шевченко, батько загиблих дітей:

- І мені сама повістка не прийшла. Я вже через своїх адвокатів узнавав, що суд назначений.

Свідки трагедії твердять, що водій "Лексуса" був п’яним.

Свідок аварії:

- Йому бельмо на очах. Від п’янки. Оце помішало. Кожен день, скотина, їздить. Він не знав, що там пішохідний перехід. Там знаки є. Ти водій.

Чернівчанин Василь утратив дружину й дитину. Суду чекав, аби хоч подивитися в очі чоловікові, який позбавив життя найрідніших людей.

Василь Ватаман, чоловік загиблої:

- Мені це не вдалося. Затилок і профіль - все, що вдалося мені бачити.

Розгляд справи відклали, бо не всі свідки прийшли на засідання. Рідні загиблих сподіваються на справедливий суд, та чи буде він?

Світлана Флікян, Андрій Соколовський, Чернівці. НТН.