Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 грудня 2009, 12:05 Суди
Затримано тіньового господаря київського вокзалу на прізвисько Бабай
Затримано тіньового господаря київського вокзалу на прізвисько Бабай

І знову Бабай. Уже вдруге правоохоронці оголошують про затримання тіньового господаря київського залізничного вокзалу. За даними слідчих, він тримав у страху столичні перони збільше десятка років. Майже п'ять років тому авторитет прославився після гучного затримання. Та посадовити його так і не вдалося.

Олексій Свірін, керівник сектору ГУ міліції м. Києва:

- Была рота беркута, которая просто провела задержание. Это был конечный этап документирования Бабая. Никакого сопротивления не было, оно было проведено в штатном режиме.

Затримання, про яке спокійно розповідають міліціянти, насправді непросте. Адже особа на прізвисько Бабай - знана. Гроза Києва-Пасажирського, такий собі тіньовий директор вокзалу. Кажуть, з 1996-го він керував усіма тамтешніми кидалами, лохотронниками та кишеньковими злодіями. Йому платили данину таксисти, стихійні продавці й так звані квартирниці.

Єгор Бодров, співробітник УБОЗ у Київській області не похож на авторитета, тихий спокойний, с тонким голоском

Останнім часом, за інформацією правоохоронців, Бабай підім’яв під себе усіх привокзальних перевізників.

Олексій Свірін, керівник сектору ГУ міліції м. Києва:

- Даже если у человека оформлены все документы на предпринимательскую деятельность, даже если в парксервисе ку него оформлено место стоянки, ему на вокзале работать не дадут. Происходит блокирование автобуса, идут словесне угорозы, идет повреждение автобуса, прокалывают колеса.

Перше гучне затримання Бабая припало на 2005-й. Його звинувачували у здирництві, та згодом таки відпустили. Жодного разу 52-ворічний азербайджанець не зізнався. Він називає себе жертвою міліційного терору.

Юрій Багієв, підозрюваний:

- Хочу сказать, что в отношении меня на даный момент творится беззаконние. Сразу хочу сказать, что это фарс.

Тепер міліцянти запевняють, що підготувалися краще. Кажуть: доказів має вистачити, аби відправити підозрюваного за ґрати. Втім, гарантії на справедливість в Україні не дає ніхто.

Олексій Свірін, керівник сектору ГУ міліції м. Києва:

- Мне звонят люди с вокзала и рассказывают, что идет сбор денег на то, чтобы выкупить Бабая с суда.

Імовірно, ще не назбирали. 3-го листопада Юрія Багієва залишили під вартою ще на десять діб. Та й правоохоронцям радіти рано. Їм іще доведеться попрацювати, справу відправили на дорозслідування.

Олександр Дем’янчук. Олександр Кругліков. НТН.