Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 жовтня 2009, 15:03 Суди
Мешканці центру столиці протестують проти рейдерства
Мешканці центру столиці протестують проти рейдерства

Перекрили середмістя столиці. Пішохідний перехід на вулиці Володимирській заполонили люди - мешканці двох будинків протестували проти рейдерства. Кажуть - горища їхніх будівель захопили невідомі.

Назад – вперед, назад – вперед. І так більше години. Таким перекриттям руху мешканці двох будинків з вулиць Володимирської та Софіївської висловлювали свій протест проти окупації горищ у їхніх будинках.

Ігор, мешканець Києва: "У нас чердак нашего дома захватили бандиты, мы их называем бандиты - люди спортивной внешности. Они сейчас присутствуют на чердаке, они там заблокировали его, забаррикадировали, никого туда не пропускают и находятся на этом чердаке, и собираются делать реконструкцию, возводить мансардные этажи на нашем доме".

Олена, мешканка Києва: "У нас в доме они живут, чувствуют себя там хорошо, поломали лифт у нас в подъезде, говорят, что они его купили, как они могли купить, если лифт куплен за средства жильцов, есть все документы".

Люди - проти нових надбудов і взагалі якогось втручання в архітектуру будинків. Та їхньої думки ніхто не питав. Одного дня невідомі молодики зайшли до будівлі, піднялися на горище, і відтоді туди нікого не пускають.

Для мешканців будинку горище тепер - заборонена зона. Його охороняють та тримають за сімома замками.

Люди з горища в одному з будинків виявилися небалакучими. А от у сусідньому залюбки розповіли, від кого охороняють дах.

- Від кого ви охороняєте це приміщення?

- Ну, какая разница, от злоумышленников, которые могут покуситься на это помещение.

- А от мешканці будинку можуть туди ходити?

- Ну зачем им туда ходить? Ну как, они могут повредить там что-то, нарушить конструкцию дома, поэтому не стоит.

- А там щось будується?

- Нет, конечно.

- А навіщо тоді охорона?

- Ну как, вдруг злоумышленники.

Мешканці кажуть - спорудам, в яких вони живуть - років і років. Тож люди бояться, що надбудови призведуть до руйнування. Однак, як це в столиці повелося, думки й страхи пересічних городян нікого не цікавлять.

Марина Борисполець, Олександр Мироненко, НТН.