Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 жовтня 2009, 12:23 Суди
Сидіти довічно за ґратами - таке рішення суду у справі рівненького педофіла
Сидіти довічно за ґратами - таке рішення суду у справі рівненького педофіла

33-річного Олександра Войцовича визнано винним у вбивстві школярки й розбещені більше десятка дітей, зокрема й хлопчиків.

26 січня 2009-го року. 7-річну школярку в зашморзі знайшла мама. Що дитина наклала на себе руки - батьки не повірили. Правоохоронці одразу припустили - до її загибелі причетний педофіл. Адже того трагічного дня було присилувано ще одну дівчинку.

Ярослав Голомша, керівник УМВС України в Рівненській області: «Це є квартира. Підійшов, зателефонував, представився лікарем, увійшов у довіру до дитини. По свіжих слідах вдалося затримати. Була інформація, прикмети, фоторобот, орієнтування, що дала дівчинка».

Залякавши неповнолітню і задовольнивши свою хіть, злочинець пішов блукати містом з мотузкою в кишені. На вулиці й побачив маленьку школярку.

Олександр Войцович, засуджений: «Я побачив дівчинку, що йшла сама. Я завів її у сусідню кімнату, де хотів зв’язати. Я перекинув шнурок через двері, хотів закріпити краще, щоб вона не вивернулася. Я смикнув дверима, почув крик і гуркіт, злякався і вибіг».

Христина Вихотень, державний обвинувач: «Вину визнав частково, не визнає вину у вбивстві, каже хотів лише налякати її».

Уже після затримання Войцовича до міліції почали надходити заяви від батьків рівненських школярів. Діти зізнавалися, що їх розбещував невідомий чоловік, що називався лікарем. Вік постраждалих - від 7 до 12 років. Справ назбиралося більше десятка.

Христина Вихотень, державний обвинувач: «За фактами розбещення 8 потерпілих, серед яких 2 хлопчики, а то все дівчатка. За фактами замаху – 4».

Підозрюваний зізнався - домашні адреси своїх жертв довідувався з класних журналів.

Олександр Войцович, засуджений: «Я зайшов у 18 школу, де вкрав журнал, сховав під куртку і виніс у двір. Вирвав листки з анкетними даними учнів, журнал викинув на смітник. Пішов до телефону автомату і почав звонити».

Педофіла затримали не правоохоронці, а колишні випускники 11-ї школи. Парубки помітили, що невідомий на вулиці чіпляється до дівчаток. Скрутили зловмисника та викликали міліціянтів. По закінченню слідства осудний Войцович, який змалечку мав психічні розлади - схильність до педофілії - постав перед судом.

Анатолій Квятковський, голова судового засідання у справі: «Суд засудив Олександра Войцовича. Менше поглинається більшим, тому довічне позбавлення волі з конфіскацією усього майна засудженого». //Тетяна Корпусова, Олександр Терехов, Рівненська область, НТН