Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 липня 2009, 12:25 Суди
У Полтаві незнайомець пограбував 19-річну дівчину й 10 разів ударив її ножем
У Полтаві незнайомець пограбував 19-річну дівчину й 10 разів ударив її ножем

Керівник райвідділку дарує їй букет троянд. Лія ніяковіє. Про день, коли вона мало не загинула, згадує з усмішкою.

Лія, постраждала: «Помню, когда тетя кричала в истерике».

 

Неподалік залізничного переїзду незнайомець попросив у неї мобілку – передзвонити. Дівчина відмовила. І пішла далі. На перехресті парубок її наздогнав. Ніж до горла. Розмова була коротка.

 

Лія, постраждала: «Заставил бросить сумку и повел за гаражи. И там же заставлял ложиться. Я отказывалась. Стукнула его. Начала бежать, он меня догнал, порвал кофту. Завалил на землю и порезал. А потом убежал».

 

Закривавлена дівчина змогла дістатися крамниці тітки, постукала у двері і знепритомніла. За кілька хвилин прибули правоохоронці.

 

Дмитро Сойма, слідчий Ленінського РВ міста Полтави: «Коли ми приїхали, то дівчина знаходилася на асфальті повністю в крові і з чисельними ножовими пораненнями».

 

Замість карети швидкої – міліційний бобик. Часу чекати на медиків не було. Дівчину до лікарні доправили правоохоронці.

 

Володимир Москаленко, керівник Ленінського РВ міліції міста Полтави: «Було зроблено усі необхідні дії на місці пригоди. І звісно все було кинуто на те, щоб даний злочин було розкрито».  

Слідчого Сойму тепер знають навіть генерали. Це він замість того, щоб злочинця ловити – дівчину повіз рятувати. Учинив усупереч правилам.

 

Михайло Цимбалюк, керівник ГУ МВС України в Полтавській області: «Можна було телефонувати, питати керівника старшого, начальника міліції. А за цей період могло не стати людини. Я хотів би, щоб інші працівники міліції брали приклад з таких фахівців».

 

Злочинця, який завдав дівчині 10 ножових ударів, уже затримали. Йому загрожує до 5-ти років позбавлення волі. Слідчого, що врятував постраждалу, відзначать відомчою нагородою. //Дмитро Ільчук, Алла Квіта, НТН