Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 травня 2009, 11:12 Суди
Рік тому в Луганську впала карусель. Винні й досі на свободі
Рік тому в Луганську впала карусель. Винні й досі на свободі

Правоохоронці розслідували справу й передали до суду. Там її розглядають уже півроку.

В парку «Дружба» Луганська на 9 травня відмовились від всіх урочистих заходів. Причина одна – якраз цього дня виповнилася річниця з дня падіння тут каруселей та загибелі людей.

Того горезвісного дня Павло потрапив в одну з кабінок «Центрифуги» разом із 17-річною дівчиною. Каже: настрій був чудовий.

З незнайомкою встигли поділитися враженнями від святкування Дня Перемоги. Карусель рушила з місця. Коли кабінка з людьми була на самому вершечку, раптом все здригнулося - карусель впала на землю, а дівчину викинуло з кабінки.

Павло Резник, постраждалий: «Когда движение началось – резкие удар, кидки, туда-сюда началось. Мы в одной кабинке были. Просто я не успел схватить. Если бы успел, она бы была жива. Но на все воля Божья. А так, она погибла и парень из моей школы».

«Центрифуга» забрала життя двох людей, ще 12-ох покалічила. Винуватців і досі не покарали. Мало того, ще й звільнили з-під варти.

Постраждалі впевнені, що зрештою на лаві підсудних опинилися стрілочники. А власники Луна-парку уникли покарання.

Павло Резник, постраждалий: «Ребят или заплатили или тупо хотят подставить. Настоящих виновных там нет и вряд ли они там появятся. Все равно все делают деньги».

Правозахисники відзначають затягування судового процесу, адже за півроку відбулися лише два судові засідання. Решту з різних причин переносили.

Наразі й останні засідання засвідчили, що справу треба повертати на нове розслідування. При цьому постраждалі наполягатимуть, щоб її віддали Генпрокуратурі, аби позбутися можливого тиску з боку місцевої влади.

Хай там як, а в річницю трагедії ніхто з чиновників про жертв так і не згадав. А біля імпровізованої меморіальної дошки зібралися тільки батьки загиблих та постраждалі.

Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганськ, НТН