Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 травня 2009, 10:56 Суди
Пристрасть чоловіка до чарки обернулася на трагедією для його родини
Пристрасть чоловіка до чарки обернулася на трагедією для його родини

Руслан познайомився з Вікторією 2007-го. Спершу жили на віру, далі - побралися офіційно. Те, що у жінки була 8-річна донька від першого шлюбу, чоловіка не лякало. Згодом у новоспеченого подружжя народився син Владислав. Та радів первісткові батько у дивний спосіб. І без того ласий до алкоголю чолов’яга запив ще дужче. А вже п’яний часто лаявся, трощив сокирою дитячі іграшки, духопелив дружину і 75-річну бабусю.

Олена Тимофіївна, мешканка села Новосілок: «Толковий на роботу, так хороше все робить: світло подінеться, радіо не говорить - він все полагодить. Спеціаліст. А горілка його зіпсувала, змарнувала. На «нет» горілка змарнувала. Вже він пару років п’є страшенно, а вже як вип’є цілу півлітру, ще мало. І ще летить. Вже п’є другу і вже третю. Серед ночі в дві години - знову летить. І вночі не дає нам спати, мучимося».

Пиятика та бійки - не єдиний гріх Руслана. Був ще потяг до суїциду. Чоловік накладав на себе руки і в лісі, і на горищі. Того вечора, через небажання Вікторії принести чвертку оковитої теж обіцяв повіситися. Під час чергового скандалу з хати втекли бабуся та падчірка пияка. А дружина з дитиною на руках не встигла.

Михайло Горбач, сусід: «Вона була тут вперта на двері, кричала: «Міша, допоможи! Сусід, допоможи!» Я сюди підбігаю, вона вся низом в крові. Я їй давай придушувати ті ран. Десь була шкура позакладувана тим ножем. Я ту шкуру давай закладувати їй. Що можу, те й роблю. Я злякався, до краю злякався».

Після побаченого хтось з сусідів викликав «швидку», а разом з нею психіатричну бригаду та правоохоронців. Тож перш ніж відвезти затриманого до клініки, зупинилися в райвідділку.

Олександр Никитюк, керівник Володимир-Волинського РВ міліції: «В дружини дані тілесні ушкодження були проникаючими, велика кількість - більше десятка. А в дитини 3-4 колоті рани також ножем, але відносяться до легкого ступеню. Свої дії він на той момент пояснював тим , що дійсно хотів заподіяти їм тілесні ушкодження. Дійсно зробив це умисно».

Медики кажуть, загрози життю 2-річного Владислава немає, а от що буде з його мамою, невідомо. Жінці вже зробили кілька складних операцій, але очікуваного покращення так і не настало.

Микола Крохмаль, завідувач хірургічного відділення Володимир-Волинської ЦРЛ: «В дитинки менш такі серйозні поранення, але їх багато, вони множинні. Це в область спинки і поясничного відділу хребта - ножові рани. Дитинка в кращому стані, а мама в важкому. Це є пошкодження легенів, ускладнення, які несе це пошкодження, тому мама зараз у важкому стані».

Проти неврівноваженого чоловіка порушили кримінальну справу. Правоохоронці впевнені - спокутувати скоєне пиякові доведеться як мінімум вісьмома роками в’язниці. Якщо експертиза доведе його осудність.

Олександр Стернічук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН