Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 квітня 2009, 11:34 Суди
Чоловік побив лікаря за те, що той констатував смерть
Чоловік побив лікаря за те, що той констатував смерть

Один із родичів загиблого в ДТП ледве не вбив працівника швидкої, що констатував смерть. Колеги лікаря тепер намагаються повернути йому зір.

ДТП сталося в Калінинському районі Донецька у так званому «циганському» поселенні. Водій виїхав на узбіччя та врізався у дерево. Швидка допомогти бідоласі була вже не взмозі. Але констатувавши смерть, лікар-реаніматолог ледь не віддав Богу душу. Родич загиблого без пояснень почав лупцювати медика. Першим це побачив фельдшер.

Володимир Махов, свідок: «Я смотрю, а доктора в это время бьют уже. Ну, я выскочил, преградил, а меня как и не видят. Через меня пытаются достать. Ну, мы завели сразу доктора в машину, стали оказывать помощь».

Володимир Чересло, постраждалий: «Стоит дикий ор. Наклонился, осмотрел. Только поднялся, сказал, что ему помочь ничем нельзя. И вдруг удар. Я даже не видел, от кого. Как присел на корточки, хлынула кровь. Помогли мне фельдшера мои. Завели в машину».

Постраждалий перебуває в лікарні. Окрім безпосередньо побиття, тяжких ран йому завдали скалки з розбитих окулярів. Операція тривала більше двох годин. Найбільше лікарі переймаються лівим оком. Чи вдасться повернути зір, прогнозувати важко.

Володимир Чересло, постраждалий: «Ничего еще определенного сказать нельзя, слишком много травм. Множественные раны: разорваны нижнее веко, верхнее веко, проникает в орбиту глаза рана».

Родина постраждалого в розпачі. Адже зарплатня реаніматолога мізерна, майже весь час доводиться проводити на роботі, а тут таке. Ще й міліція не поспішає з покаранням винуватців. Хоча рідні кажуть, правоохоронці знають, хто побив.

Ірина Чересло, дружина постраждалого: «И вот правоохранительная система реагирует таким образом, что человек, на которого указали сотрудники скорой помощи, он либо не задержан, либо отпущен. Мне трудно комментировать. Я собственно не знаю, как дальше с этим жить, что сказать детям и как дальше вести себя в подобной ситуации».

Постраждалий – медик з 26-річним досвідом. Говорить, якщо здоров’я дозволить, з роботи не піде. Але чому він з колегами має ризикувати власним життям, не збагне. Адже останнім часом лікарем бути так само небезпечно, як сапером чи пожежником.

Володимир Чересло, постраждалий: «Мы выезжаем и не понимаем иногда даже, что с нами происходит. Это же не первый случай нападения на сотрудников скорой помощи. В том числе и с нанесением телесных повреждений».

Від спілкування зі «Свідком» у Калінінському РВ відмовились. Одначе прес-служба Донецького міськуправління міліції запевнила, що справу порушать у відведений законом десятиденний термін. І уникнути відповідальності нікому не вдасться. Кореспонденти «Свідка» слідкуватимуть за перебігом подій.

Олександр Соболь, Олександр Осадчій, Донецька область, НТН