Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 квітня 2009, 12:56 Суди
На Дніпропетровщині викрили підприємство, яке заощаджувало на пенсіонерах
На Дніпропетровщині викрили підприємство, яке заощаджувало на пенсіонерах

Вони намагалися зекономити. Місцеве Дніпропетровське підприємство не сплачувало грошей у пенсійний фонд.

Євген Воронін, керівник відділу податкової міліції міста Павлограда: «Каждое предприятия из заработной платы работников, а также из фонда заработной платы должно платить взносы. Эти взносы должны быть обязательными, выплачиваются в первую очередь, независимо от финансового состояния предприятия».

До бізнесменів, які не шанують стареньких, міліціянти їхали з почуттям відновлення фінансової справедливості. Довгі темні коридори приводять доглядачів порядку до серця підприємства – бухгалтерії. Там і з’ясовують, серце – безжалісне, на бабусях і дідусях заощадило більше мільйона гривень.

Євген Воронін, керівник відділу податкової міліції міста Павлограда: «Суммы миллион гривен хватило бы выплатить пенсии более чем тысячи пенсионеров».

Правоохоронці обіцяють добряче попрацювати з жадібними бізнесменами.

Олександр Громадський, прес-офіцер управління податкової міліції у Дніпропетровській області: «Податковою міліцією порушену кримінальну справу – ухилення від сплати страхових внесків у фонд. Діяння передбачені цією статтею передбачають позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади».

Борис Сачалко, НТН