Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 квітня 2009, 11:14 Суди
Похід до крамниці двох заробітчан закінчився на лікарняних ліжках
Похід до крамниці двох заробітчан закінчився на лікарняних ліжках

Сергій, постраждалий: «До нас підійшли троє малоліток, начали трєбовать дєньги - 10-20 грн, сигарети. Грошей немає, а сигарети дам. Сзаду подойшли двоє, третій наскочив, ударив по голові. Він упав, начали його бити. Я підскочив, начав закривати. Мене почали двоє бити, а друг сознаніє потеряв».

Ігор, постраждалий: «Я помню буквально секунду, помню двоих, а потом я упав. Хтось ззаду навернув. Далі аж понеділок помню».

Скільки часу їх гамселили, Сергій не знає. Мовляв, і самому голова затьмарилася. Коли кривдники пішли, він побачив старшого приятеля на землі. Той лежав і хрипів. Молодик одразу побіг по допомогу до крамниці.

Водночас на місце приїхав дільничний інспектор. Принаймні так назвався чоловік у цивільному одязі. За словами постраждалого, самовидців було багато, а співчуття - катма. Люди казали, що знають розбишак, а тому не радять здіймати бурю.

Сергій, постраждалий: «Я визивав міліцію, вони почали говорити, куда ти визиваєш, шо ти делаєш, тебе тут завтра найдуть. Я трохи злякався, у шоці був. Сказав, що нічого не треба і завтра ми поїдемо додому. Участковий сказав: «Їдьте, завтра вдома відведеш його у лікарню». Він позвонив на швидку, одмінив виїзд, довіз нас додому. Я ще нормально, а друг погано чувствовав себе. Я його довів і визвав хазяйку».

Господиня, в якої працювали чоловіки, жахнулася. Усі, хто був поруч, заходилися допомагати побитим. Навіть знайшли лікаря. Утім, постраждалі потребували термінового ушпиталення.

Олена Іванівська, лікар-травматолог: «Состояние сразу было понятно. Там ушиб головного мозга под вопросом, были переломы. Лицо было отечное, в ссадинах кровопотеках, носовое кровотечение. Бригада скорой помощи была удивлена, почему отменили вызов. Отменил вызов участковый, сказав, что уже помощь не нужна. Они не просто нуждались, а остро нуждались. Потому что выносили мы их на носилках».

Про напад у Вишеньках у міліції знають. Щоправда, карної справи ще не порушено.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області: «Наразі триває перевірка по безпосередньо цьому випадку, яким чином вони отримали тілесні ушкодження. Зараз потерпілі у лікарні лікуються і за висновком судово-медичної експертизи ми будемо приймати рішення, чи порушувати, чи відмовляти».

Дадуть оцінку й діям дільничного інспектора. Коли з’ясують його особу.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області: «Ці люди стверджують, що підійшла людина і представилася працівником міліції, але поки що ми не з’ясували, хто це. Тому що дільничний, який відповідає за цю ділянку, за це село, він знаходився у відрядженні в іншому районі області».

Чим закінчиться історія з побиттям двох заробітчан - не знає ніхто. Поки що всі чекають на висновки експертів.

Олександр Дем’янчук, Олександр Данилов, Віталій Савченко, НТН