Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 квітня 2009, 11:09 Суди
На водоймах Київщини МВС і рибохорона влаштували спеціальні рейди
На водоймах Київщини МВС і рибохорона влаштували спеціальні рейди

Одну з перший операцій на воді влаштували на річці Тетереві. А саме в її гирлі. Тут рибалити заборонено впродовж року. Та клює в інпекторів одразу. Ось ці порушники навіть із човна не встигли вистрибнути.

Василь Литвиненко, старший інспектор ГУ МВС України в Київській області: «Затримали три особи, які незаконно виловлювали рибу під час нересту. Особи знаходилися на човні - два чоловік, а один - на березі. Під час перевірки автомобіля в багажнику знайшли в поліетиленовому пакеті рибу з ознаками вилову сіткою».

Браконьєри виправдовуються: мовляв 5 кілограмів риби впіймали на спініг і вудку. Інпектрори не ймуть віри. Інтуїція їх не зрадила. За 50 метрів від берега виявили сітки з рибою. Попри це підозрювані й далі клеять дурня.

Підозрюваний: «А наловили мы ее на спиннинг. А докажите, что нет. - А в данном месте запрещено даже спиннингом. - А почему тогда я сюда приехал? А опа-опа-опа-па. И что вы мне будете здесь втирать? Мазь от геморроя. Приехал отдохнуть, рыбы половить. Набрал спиннингов, девушку свою любимую».

Микола Борзаківський, старший державний рибінспектор: «Порушник говорить, що впіймав її спінінгом. Але це не так, адже ви бачите, що порушник діставав її і навіть залишилися сліди сітки, риба обичкована».

На браконьєрів склали адмінпротоколи. Невдовзі молодики мають сплатити штраф. А ще - компенсувати завдані збитки. Уцілому від першого квітня інспектори затримали близько 80 порушників, у яких вилучили більше двох центнерів риби та до двох сотень знарядь лову.

Олександр Дем’янчук, Дмитро Денисов, НТН