Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 квітня 2009, 12:19 Суди
Порушують закон – звертайтеся в міліцію, бо самі станете підозрюваним
Порушують закон – звертайтеся в міліцію, бо самі станете підозрюваним

Уже кілька днів пройшло, а куток у селі Гельмязові ще й досі на вухах стоїть. Одного вечора до них на кількох автівках під`їхали молоді люди. Кажуть – вони були озброєні трубами та битками. Шукали одну сім‘ю. Хлопці були вкрай агресивні.

Свідок: «Людей вони не підпускали. Саша вийшов, їх десь душ 30, не більше. Давай того Сашу бить, носаками. Осюди, тоді носаками в спину. Кажу, шо ж ви людину вбиваєте на смерть! Кажуть: бабо йди, не твоє діло».

Тих, кого шукали, не було вдома, тож лють зганяли на порожньому будинку. Перепало на горіхи й сусідам.

Володимир, мешканець села Гельмязова: «Забігає жина моя і каже, виходь, там твого брата б’ють. Я із собою взяв гвоздодера. Така монтіровка. То вони всі одбігли бігом. І ці, шо без палок були, одбігли, а виходять на мене з бітками. З дубінами. Я думаю. Ага, усіх не вимахаю. Забіг бігом у двір».

Чоловіки шукали Петра та його дружину. Того вечора їх не було вдома. Тепер кажуть – їм пощастило. Інакше було б горе. Чим так завинили – пара не розуміє, але до приїзду автівок відбулася ціла історія. Валентина однієї ночі працювала в материному придорожньому кіоску. Вже під ранок приїхала п‘яна компанія. Вмостилися в сусідньому вагончику. Валентина каже – почали буянити.

Валентина, мешканка села Гельмязова: «Я зайшла, вони начали мене ображать. Я їх. В результаті один з них мене вдарив. Я начала кричать, для чого ти мене вдарив. Хтось з дівчат подзвонив моєму брату. Мій брат приїхав, завелася бійка. Побилися й роз’їхалися».

Валентина переконує – брат просто захищав її. Та в компанії відпочивальників своя версія подій. Сергій за фахом – геолог. Того дня було його професійне свято, добре святкували. Заїхали на вогник піддати ще. За стіл, мовляв, підсіла Валентина.

Сергій, мешканець села Софіївки: «Випила вона. Давай там розказувать, як позривала погони участковому. Так шо наливайте ще раз. Ну, налили».

Чарка за чаркою і чоловіки почали сваритися з жінкою. Начебто вона забагато нісенітниць наплела. А потім ще й ображала їх. Кажуть – Валентину не чіпали, а на візит її брата взагалі не очікували.

Сергій, мешканець села Софіївки: «Я був в этом кафе. Стукає в двері. Мол, вийди, показує. Я вихожу, він підходить до мене, достає лопату і начинає мене бить».

Після ударів лопатою медики зашивали Сергієві голову. Розгублений хлопець одразу подзвонив своєму братові. Той зібрав своїх друзів. Саме вони й приїздили до Гельмязова.

Сергій, мешканець села Софіївки: «Знайти цих людей і привести, в конечном счете, в міліцію. Мені машину побили. Мені голову пробили. Вєщі порвали, я шо, син міліонера. Як мені далі жить? Завтра ще хтось би з лопатою. Ну, так получається. Чи як?».

Цього безглуздя можна було уникнути, переконують правоохоронці. І голова була б ціла, і сусіди спокійні. Варто було одразу звернутися до міліції, а не влаштовувати сімейні бійки біля кіоску. Тепер перед законом доведеться відповідати всім.

Віктор Іванько, керівник Золотоніського МРВ міліції: «Соберем повністю матеріали. Допитаєм свідків по даній справі. Той пройде лікування і будем приймать законне рішення. У нас термін єсть. Ми його не порушимо. Учасники другого дня, на них теж складено протоколи. За те, що вони підтримували таку протиправну діяльність. На них складено адміпротоколи за хуліганство».

Тарас Білаш, Олександр Кругліков, НТН