Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 квітня 2009, 10:57 Суди
СМС-повідомлення завадило кілерові втілити в життя свій чорний задум
СМС-повідомлення завадило кілерові втілити в життя свій чорний задум

Вибух пролунав серед білого дня. Розірвався бойовий снаряд часів Великої Вітчизняної. Вибухівку намагалися підсунути під автівку одного з фермерів, та замах не склався.

Віктор, затриманий: «Я не успел положить, как сработал мобильный телефон. Ну, я откатился от машины, уже не помню, насколько. Как прозвучал взрыв».

Наважитися на вбивство Вікторові довелося через борги. 2008-го він придбав комбайн. Заплатив за техніку його товариш, місцевий чиновник. Домовилися, що Віктор віддаватиме гроші поступово. Та на зібраному врожаю вдосталь заробити не вдалося, тож Віктор загруз у боргах. Списати гроші за комбайн йому пообіцяли в обмін на таку собі послугу.

Віктор, затриманий: «Ну, денег не было. Вот такая ситуация сложилась. Предложили мне подложить взрывное устройство под машину. Ну, так как денег не было, а отрабатывать все равно надо. Хош, не хош, а согласился».

Віктор і замовник убивство планували ретельно. Вибухівку вирішили підкласти, доки жертва розмовлятиме з чиновником у кабінеті. Детонатор мав спрацювати від мобільного телефона. Та фатальне повідомлення на мобілку чомусь прийшло занадто рано.

Микола Загородній, керівник вибухотехнічної служби УМВСУ в Миколаївській області: «Злоумышленники использовали для взрыва автомобиля старый снаряд 75-милимитровый времен ВОВ. Была использована аккумуляторная батарея, мобильный телефон, сам снаряд и электродетонатор. Сработал виброзвонок, и злоумышленник услышал звонок. И вовремя успел отпрыгнуть в сторону. Что в принципе и спасло его жизнь. И, кроме того, снаряд был старый. Во всю мощность заряд не взорвался».

Осколки порвали Вікторові руку. Більше ніхто не постраждав і не загинув. Замовника вбивства й виконавця затримали.

Ігор Веретенський, керівник УБОЗ Миколаївської області: «На данный момент исполнитель и заказчик задержаны. Исполнитель - ранее судимый житель Николаевской области. Заказчик – должностное лицо районного совета».

Тарас Білаш, Владислав Гнатенко, НТН