Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 березня 2009, 13:21 Суди
У Троєщинському потопі на автостоянці - крайніх немає!
У Троєщинському потопі на автостоянці - крайніх немає!

Затоплювати стоянки почало о пів на п’яту ранку. Потік змішаної з піском води ринув на автівки. Охоронці парковання одразу викликали аварійну службу «Водоканалу». Втім, за словами очевидців, приїхали майстри аж за півтори години. За цей час машини вже наполовину залило багном.

Василь, постраждалий власник автівки: «А Вас не було вдома? – Ні, це ж вихідні. - Як ви думаєте, що тепер буде з машиною? - Почті нічого. Все треба по новому: і електроніку, і все. Машина, считай, загублена».

Юрій Суботін, постраждалий власник автівки: «Песок вошел во все эти самые. Первым делом это подшипники, так что там вытащить не могли, пока трактором не разбирали и забирали машины эвакуатором. Все машины на техстанциях».

Микола Величко, постраждалий власник автівки: «Піска не було, відер десять води витягнув. Сопротівляться нема з ким, будем їздить і мовчки сопіть в дві дирки».

Причина затоплення - прорив водогону, що знаходиться за кілька метрів від автостоянки.

Трубу біля цієї автостоянки прориває вже втретє. Втім, минулого року постраждали не лише автомобілі, тоді водою змило ще й два кіоски.

У «Київводоканалі» знають, що такі масштабні аварії на цій ділянці відбуваються регулярно. Кажуть, що то й зрозуміло, адже прокладали трубу ще 1980-го: термін її експлуатації скінчився. Трубу давно треба міняти на нову, але грошей на це немає. Таких старих водопровідних мереж у Києві 800 кілометрів.

Володимир Дараган, директор департаменту «Київводоканалу»: «Заміна дільниці труби від Сабурова до Цвєтаєвої – 800 метрів – це 6 мільйонів гривень. Якщо нам виділять кошти, то ми зробимо».

Автомобілісти вже готують позови до суду. Втім, хто їм відшкодує збитки - наразі невідомо. Адже ні власники автостоянок, ні «Київ водоканал» винними себе не вважають.

Володимир Дараган, директор департаменту «Київводоканалу»: «Я вважаю, що повинен відповідати власник стоянки, який без відповідних погоджувальних і дозвільних документів розташував там стоянку».

Олег Калько, директор автостоянки: «В предыдущие разы пытались с нами общаться, но вы ж сами понимаете, что мы здесь не виноваты в этой ситуации. Потому мы направляем в Водоканал, но скажем так - результатов ноль по обращению в Водоканал».

Власники застрахованих машин більш-менш спокійні. Натомість, господар цієї «Ауді» розуміє - ремонтувати автівку доведеться власним коштом, адже страховки він не має.

Олександр Рябков, постраждалий власник автомобіля: «Еще понять не возможно, но под обшивкой вода, все сиденья в воде. Еще не могу сказать, не заводится. Не знаю на сколько электроника может повреждена».

Тепер парковання приводять до ладу: «Київводоканал» латає трубу, а власники автостоянок замовили техніку, що розчищає пісок. Водії, тим часом, сушать свої автівки. Гарантії, що цю трубу не прорве вчетверте, ніхто не дає.

Марина Борисполець, Олександр Данилов, НТН