Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 березня 2009, 12:30 Суди
Енергетики стають об’єктами нападу з боку абонентів
Енергетики стають об’єктами нападу з боку абонентів

30-річний Олександр – інвалід із дитинства - працює в Харкові контролером районного відділу енергозбуту. Близько 7 години вечора він постукав у вікно одного з будинків на вулиці Софіївській. Майже одразу на порозі постав роздратований господар. Олександр хотів показати службове посвідчення, але тієї миті дістав кілька ударів.

Чому далеко не богатирської статури контролер викликав гнів молодика - правоохоронці з’ясували вже під час слідства.

Аліна Куликова, слідчий Дзержинського РВ міліції міста Харкова: «Полного раскаяния не было, было частичное. Он подумал, что балуются местные жители, стуча в окна. И он, не разобравшись, начал причинять телесные повреждения. Его действия были квалифицированы по части 1 статьи 296 – хулиганство. В данный момент уголовное дело направлено в суд с обвинительным заключением для рассмотрения по существу».

Енергетики стають об’єктами нападу з боку абонентів досить часто. Інколи інспекторам навіть погрожують зброєю. Мешканець Волохового Яру, що в Чугуївському районі, перешкоджав співробітникам від’єднати від його оселі струм за заборгованість. Господар дістав мисливську рушницю і заборонив монтерам підніматися на опору лінії електропередач.

Віталій Чуркало, постраждалий: «Сказал, кто поднимется – сразу застрелю».

Бригада електромонтерів не перевіряла серйозності намірів хазяїна. Про подію повідомила правоохоронців. Представники закону кваліфікували дії господаря як погрозу вбивством. Чугуївський міський суд виніс вирок – 2 роки позбавлення волі умовно.

З Харкова Володимир Скічко, Володимир Аксенов, НТН