Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 березня 2009, 09:45 Суди
Чи можна надурити «Візир»? Версія НТН
Чи можна надурити «Візир»? Версія НТН

Наш «Візир» – найгуманніший «Візир» у світі. Про більш ідеальний пристрій для вітчизняних шляхів годі й мріяти.

Сергій Коломієць, керівник ДАІ МВС України: «Можна було б купити за 90 тисяч євро прилади, як в Німеччині. Там вже лазерний вимірювач. Вони були б кращі, ніж у нас. Але цей прилад повністю відповідає держстандартам і він сертифікований органами сертифікації».

Обманути прилад неможливо, - запевняють ДАІвці. Він хоч і дешевий, але не менш точний за німецький.

Валентин Ущенко, представник фірми-виробника «Візиру»: «Радар чувствительный, очень хороший, зарекомендовал с хорошей стороны, применяется в радарных установках Беркут».

Фальшувати показання Візиру? Кому це потрібно – запитує в себе головний ДАІвець країни. І не має значення, що водії говорять протилежне. Навіть до суду подають. Об’єктивність техніки поза сумнівом.

Сергій Коломієць, керівник ДАІ МВС України: «Якщо я не люблю свого сусіда і знаю, що це він їде, то я можу сфальшувати. А якщо я не знаю, хто там їде, то який мені є сенс фальшувати якісь матеріали. Прилад сам собі щолк щолк нащолкав. Який мені є мотив щось фальшувати».

Спеціальні фарби, якими водії начебто зафарбовують номери, ліхтарики на знаки – усім хитрощам – ні. Номерний знак Візир не побачить тільки коли той у багнюці, або ж його взагалі немає.

Але не такий той Візир ідеальний, як про нього мовлять. Найкраща протидія проти нього – антирадар.

Валентин Ущенко, представник фірми-виробника «Візиру»: «Принцип у нього простий – у нього є луч такий у самого приладу і він фіксує на більшій відстані. Тобто, якщо спереду іде машина і її фіксує радаром, то ви можете піймати остаточний лєпєсток піймати радар-детектором і він у вас запищить».

Прилад дає збої. Але все ж зафіксувати швидкість іншого авта і вказати її як вашу він не може. Ставимо експеримент. Дорогою рухаються дві машини. Перша – ДЕУ – з дозволеною швидкістю, друга – Пежо – перевищувала.

Співробітник ДАІ: «64 кілометри ДЕУ, 74... – встигли зафіксувати? – Ну... Деу? – А іншу зафіксували? – Мабуть, ні. – А чому? Бо великий потік транспорту і не зафіксувало воно. Ми цей прилад тестували в департаменті, він 120 знімків робить за годину, але ж звичайно, він це не зробить, якщо там 3-4, 6, 8 автомобілів їде».

Тобто, 50 на 50 – швидкість порушника навіть могутній Візир може не визначити. Та все ж найліпший спосіб не потрапити на гачок пристрою – не порушувати правил.

Борис Сачалко, Олександр Кругліков, НТН.