Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 березня 2009, 11:47 Суди
Працівники ДАЇ побили скутериста за те, що той не зупинився
Працівники ДАЇ побили скутериста за те, що той не зупинився

Пригода сталася неподалік центру Луганська. ДАЇ-вці були на посту, коли повз них промчав чоловік на скутері. Наказали йому зупинитися, і він пригальмував, але правоохоронці рушили до своєї автівки. Молодик, певно, подумав, що махали не йому, й поїхав далі. Міліціянти ж почали переслідувати. Наздогнали моторолерника біля воріт його будинку.

Олег, свідок: «Они гнались за ним с мигалками, как за опасным преступником. По закону так же нельзя гнаться, только преследовать. Они как бы его столкнули со скутера. Он подъезжал, и они как бы сдернули его со скутера».

Мимоволі учасницею сутички стала й мати скутериста. Вона побачила як ДАЇ-вці намагалися начепити на сина кайданки. Спробувала з’ясувати, що коїться – й сама опинилася на землі.

Зинаїда Молодцова, мати скутериста: «Да, говорю, что ж вы делаете? Давайте, говорю, выясним, что за дела. Давайте разговаривать будем. Вы хоть объясните, что за причина. А он – вы сюда не лезьте. Руками меня, и я полетела туда. Вот штаны грязные могу показать».

Співробітники ДАЇ ж стверджують, що запитання до водія скутера виникли через те, що він створював загрозу безпеці руху. До того ж, хотіли перевірити документи на сам транспортний засіб. Коли ж чоловік не зупинився, вирішили його затримати.

У Луганській державтоінспекції розпочали внутрішнє розслідування.

Валерій Куцурубов, в. о. керівника ДПС міста Луганська: «За данный вид нарушения решается вопрос о привлечении данного водителя к административной ответственности. А что касается действий работников ГАИ, сейчас производится служебное расследование, после чего будет принято окончательное решение об их виновности или невиновности».

Сам скутерист від коментарів категорично відмовляється. Через своїх родичів каже, що боїться переслідувань з боку міліціянтів.

Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганськ, НТН