Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 березня 2009, 09:26 Суди
Віктор Ющенко підтримує обшук у «Нафтогазі»
Віктор Ющенко підтримує обшук у «Нафтогазі»

У середу вдень у приміщенні центрального офісу компанії «Нафтогаз» з‘явилися працівники СБУ – в масках і зі зброєю в руках. Так вони вилучали документи, потрібні для розслідування кримінальної справи, порушеної ще другого березня за фактом заволодіння посадовцями НАКу транзитним паливом на суму понад сім мільярдів гривень. Верховна Рада негайно зажадала пояснень від керівництва СБУ.

Валерій Хорошковський, заступник голови СБУ: «Про порушення кримінальної справи... Абсолютно відомо, що цей газ був, є і залишається на сьогодні транзитним газом, який продало підприємство «Газпром» Росії – «Роскуренерго».

У «Нафтогазі» та уряді побоюються, що активність СБУ може погіршити фінансові відносини НАКу з «Газпромом». І називають її – ретельно-спланованою акцією.

Олександр Турчинов, перший віце-прем`єр: «Російський «Газпром» переписав свій газ, який він доручив свого часу опрацьовувати «Росукренерго», коли він був посередником, він переписав 11 мільярдів газу».

Як повідомляється, ситуацію навколо «Нафтогазу» контролює особисто президент. Віктор Ющенко вважає дії працівників СБУ досить жорсткими, але такими, що цілком відповідають обставинам справи.

Марина Борисполець, Олександр Мироненко, НТН.