Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 лютого 2009, 12:40 Суди
Ще двоє поплічників Капітошки опинилися за ґратами
Ще двоє поплічників Капітошки опинилися за ґратами

2008-го міліціянтам вдалося затримати двох бандитів: колишнього правоохоронця на прізвисько Заєць і праву руку лідера банди Олександра Пластовця. Тепер за ґратами опинилися ще двоє.

Едуард Свінціцький, заступник керівника ГУБОЗ МВС України: «Один із зловмисників займався координацією силового захоплення підприємств. Та підшукував бойовиків для проведення цих операцій. А інший учасник, використовуючи свої зв’язки в судах, надавав юридичну оболонку цим злочинним діям».

Злочинців заарештували в Києві. Юриста банди затримали поблизу його будинку, а відповідального за бійців брали в кав‘ярні. «Гоша» спокійно відпочивав неподалік від своєї колишньої штабквартири.

Затриманий: «За что задержаны? - Узнаете у следователя. - По делу Капитонова? Не знаю. - Капитонова не знаете? – Нет, это по делу убийства царя Николая второго».

Протягом 2006-2008-го банда Капітонова з десяток разів нападала на підприємства. Рейдери не боялися зазіхати навіть на державні стратегічні об‘єкти: «Кременчуцький сталеварний завод», «Черкасигаз» та Управління земельними ресурсами Києво-Святошинського району. Після останнього нападу правоохоронцям урвався терпець.

Дмитро Павлій, слідчий Генеральної прокуратури України: «Порівняно з іншими нападами це було зовсім тихо. Там було не так багато людей, нападників. Які брали участь, але це було серед білого дня. Пов’язано це було з боротьбою за посаду керівника цих земельних ресурсів».

На сьогодні міліціянти затримали вже чотирьох членів угруповання. На волі переховуються ще двоє: Олександр Галицький і лідер банди - Олександр Капітонов. За інформацію, що допоможе їх знайти, міліціянти обіцяють винагороду – 50 тисяч гривень.

Тарас Білаш, Віталій Савченко, НТН