Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 лютого 2009, 12:31 Суди
Впала на коліна, тільки б не віддали власній матері
Впала на коліна, тільки б не віддали власній матері

10-річна Карина навіть на знімальну групу поглядає з недовірою – а раптом це хитрощі матері і ці люди приїхали по неї. Ненька дівчинки 3 місяці тому вийшла з в’язниці і хоче забрати її до себе. Щоб цього не сталося на опікунській раді, яка вирішувала її долю, Карина наважилася на серйозний вчинок.

Ігор Гевко, голова опікунської ради Яворівської райдержадміністрації: «Дитина з самого початку плакала. І коли вже пішла мова, щоб приймати рішення, вона впала на коліна, руки зложила і каже: «я вас благаю, не віддавайте тільки мамі».

Мати тричі відбувала покарання. Однак на волі донька її не цікавила. Тож віддавала її сусідам, які знущалися з неї.

Карина: «Вони мене відводили до таких цьоць, які страшили мене великим псом просто так. Знущалися наді мною ті цьоці. Сміялися, я плакала бо боялася пса».

Надія Подолюк, опікун дівчинки: «Вона жила, вона так якби віддала її чужим людям. Пила вона, дуже пила. І віддала ту дитину. Я приїжджала, раз приїхала - дитини нема. Другий раз я приїхала - дитини не було, тоді третій раз - я кажу: «Люба, я приїду з участковим, якщо дитини не буде вдома».

Відтак, потрапивши учергове за ґрати, мати офіційно відмовилася від Карини. Дівчинка стала жити у тітки Надії – рідної сестри матері. Тут вона знайшла любов і турботу. Мати Карини твердить, що теж може їх дати. Жінка демонструє крихітне помешкання у Львові, де проживає із співмешканцем та ще однією донькою, 7-річною Діаною.

Жінка влаштувалася двірником і запевняє, що може подбати про двох дітей. А сестру звинувачує у корисливих мотивах – мовляв, та накинула оком на опікунські гроші.

Любов Білоус, мати Карини: «Та мама є мама, самі знаєте. А вона ніде не робить. За дитячі гроші. Та я не крива, не сліпа, не уродіна. Та трохи відійду. Та за що, та я не є пиячка, та я... дура, та мені того наркотіка треба було от дурне».

Однак Яворівська опікунська рада відмовила горе-матері. Чиновники були вражені не тільки вчинком дитини, але й тим, чому жінка прагне повернути дитину.

Ігор Гевко, голова опікунської ради Яворівської райдержадміністрації: «Істинна причина виявилася в тому, що мама хотіла, якоби так думала, що якщо дитина буде з нею, то їй дадуть однокімнатну квартиру. Тому хотіла забрати її. А чисто материнських почуттів до тієї дитини не проявила».

Рішення опікунської ради ще має підтвердити суд. А поки що Карина насолоджується родинним теплом. І мріє про те, що, на її думку, є найважливішим у житті.

Карина, дівчинка на опікунстві: «Сім’я. - А в сім’ї? – Діти».

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк, Львівська область, НТН