Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 лютого 2009, 12:27 Суди
Чималу партію фальсифікованої оковитої вилучили на Волині
Чималу партію фальсифікованої оковитої вилучили на Волині

У приватній оселі 51-річної Любові яблуку ніде впасти. Скрізь корки, профільтрована вода, а віншує все - готова до реалізації оковита різних марок, дбайливо закладена в ящики. «Підприємство» процвітало не один місяць, адже за коктейль ковельки щедро платили. Цікаво, що замовляли отруту знані в місті розважальні заклади, ресторани.

Любов, підозрювана: «А шо я робила - я свою горілку п’ю сама. І вся моя сім’я, кому треба - чужим я ніколи не давала нічого. Я не хочу говорити, мені пагано. Ви не розумієте, що мені пагано, в мене приступ - що вам треба?»

Після спілкування із затриманою, міліція викрила ще одного підпільника - зятя пані Люби. Той із дружиною теж підробляв найпоширеніші сорти оковитої і збував крамницям. Загалом, з обидвох садиб, власники котрих заходилися коло алкогольного бізнесу, УБОЗ-івці вилучили майже 1,5 тисячі фальшивих акцизних марок, 2 тисячі корків, 300 літрів спирту та тисячу пляшок горілки.

Василь Шипук, заступник керівника управління УМВС України у Волинській області: «Я думаю, что учитывая, что большая группа лиц, мы надеемся, что будут все признаки ОПГ, и данные преступники будут привлечены к реальному сроку отбывания наказания».

Підозрюваний Олексій виправдовується: горілку, мовляв, виготовляв тільки для себе, нікому її не продавав. Та вилучений у чоловіка пристрій - свідчить про інше. За допомоги ось цього баку із трубками спритник заливав оковиту навіть у пляшки з дозаторами. Та показати це на практиці не захотів.

Олексій, підозрюваний: «Зараз не розкажу, бо всі будуть робити, кожен для себе. Знаєте, як помідори закривають? В кожного своя родзинка - скільки хрону, сахару».

Такої диво-техніки в Олексія і його тещі вилучено 10 одиниць. Чоловік зізнався, якість фільтрування апарата дає змогу підробляти навіть коньяки. Хоча перевірити це найближчим часом ковельцеві навряд чи вдасться: за незаконні експерименти його з родиною запроторять за ґрати на кілька років.

Олександр Стерничук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН