Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 лютого 2009, 10:47 Суди
Сімейний деспот: рідний батько роками знущався з сім"ї
Сімейний деспот: рідний батько роками знущався з сім"ї

Усе почалося 4 роки тому, розповідає пані Оксана. Тоді їй почало відбирати ноги. Замість підтримати - чоловік почав пити й дуже швидко перетворився на нелюда. Сьогодні жінка самостійно не пересувається, тож не може захистити ні себе, ні дітей.

Оксана, постраждала: «Матюкає, б’є мене постійно по голові, щоб синяків не було. Рукою, рукою. Отак. То малому зламав два пальця і сухожилля в 2007 році і малу перед 1 вересням вдарив в лице. Замість того, щоб іти на 1 вересня до школи, вона йшла в судовомедичну експертизу знімати побої».

Олексій Баганець, прокурор Львівської області: «Систематично приходив до дому, будучи в нетверезому стані. Вчиняв дома бійки, скандали. При цьому бив своїх дітей, наносив їм тілесні ушкодження. Зокрема тільки протягом 2008 року він був притягнутий до адміністративної відповідальності 14 разів».

Пані Оксана не раз викликала міліцію. Та бузувір відбувався штрафами й профілактичними розмовами. Від систематичного знущання діти – 10-річний син і 15-річна донька опинилися у психоневрологічному диспансері.

Мар`яна Нартикова, дитячий психіатр: «Вони є такими жертвами вже дуже тривалий час. Особливо це дівчинки стосується, на ній дуже багато всього є. Вона ніби має досвід людини, яка прожила дуже багато років».

Якщо батько з дітей більше не знущатиметься – їхні душевні травми можна вилікувати, каже психіатр. Та це не просто. До того ж, від фізичного й душевного болю залишаться сліди.

Мар`яна Нартикова, дитячий психіатр: «Варіант того, що дітки, які зазнали насильства будуть насильниками в подальшому – 99% напевно. Ми граємо ті ролі, які ми під час свого дитинства бачили».

Пані Оксана каже: 10-річний син уже наслідує батька. Той же сховався від правосуддя у психлікарні, де начебто лікується від білої гарячки. У прокуратурі налаштовані щодо мучителя рішуче.

Олег Денега, прокурор Шевченківського району міста Львова: «Сьогодні я підписав позовну заяву у шевченківський суд про позбавлення його батьківських прав».

Донька бузувіра, попри систематичні побиття і знущання, навчається у школі добре. Зізнається: їй це конче потрібно, щоб здійснити мрію - стати юристкою й захищати права неповнолітніх.

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк, Львів, НТН