Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 лютого 2009, 11:36 Суди
На Київщині не можуть покарати водія, що збив дитину
На Київщині не можуть покарати водія, що збив дитину

Лідія Бабич, мати загиблої дівчинки: «Вот мой ребенок, вот доця моя. Дети-ангелы уходят преждевременно».

Фотографії та відео – це все, що лишилося батькам від Богдани. Життя 12-річної дівчинки перервав водій «BMW».

На очах - сльози, на душі - тягар. За словами батьків, саме на цьому місці п`яний, як чіп, 22-річний молодик вилетів на зустрічну смугу. Батько й донька на велосипедах саме поверталися з риболовлі.

Батько загиблої: «Он віночки висять – звідти ми і виїхали, переїхали і тут рухалися. Дитина впереді на горному велосипеді. Тільки купили. Він вилетів звідти і не вписуючись в поворот, або ж взівав гаву, бо він їхав з дівчатами. Крутанув руль влево і його понесло під 45 градусов і він наздогнав прямо біля цього знака. Мене збив, що я перелітів, а дитину потягнув прямо в кущі».

Від смерті батька урятував лише високий велосипед. Богдані ж не пощастило.

Батько загиблої: «Вот он летел и тянул мого ребенка. Потом он сбил вот эту грушу, и мой ребенок зацепился верхней губкой вот за эту грушу. Эта груша спасла ее, что он ее не перемолол. Она осталась здесь, а он полетел дальше – вот сюда. И вот здесь остановился».

Дитина загинула на місці, а водій «BMV», за словами очевидців, утік із місця пригоди ще до приїзду міліціянтів. Протягом 5 місяців справою переймалися двоє слідчих, але віз - і нині там. Батьки обурені - убивця їхньої дитини досі на волі. Постраждалі написали кілька скарг до міліційного керівництва та прокуратури.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ міліції Київської області: «Там на місці, в Сквирі, слідчий, який вів цю справу, почав затягувати її. І ми, щоб об‘єктивно провести слідство, забрали її сюди в область. Зараз призначено вже додаткові авто-технічні експертизи і ряд інших експертиз, щоб реально розібратися з усіма обставинами ДТП».

Міліціянти обіцяють – у винуватця смерті Богдани не буде жодного шансу уникнути покарання. Разом із тим, судді відпустили його на підписку про невиїзд.

Сімейний архів: «Полюбляю я займатися танцями. Я вивчаю багато цікавого. Мені подобається професія перукар».

Олексій Бєльський, Олександр Данилов, В’ячеслав Мелешкін, НТН