Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 лютого 2009, 09:14 Суди
Підозрюваний у вбивстві школярки помер у СІЗО
Підозрюваний у вбивстві школярки помер у СІЗО

Родичі 34-річного Павла Артемчука, якому закидали вбивство учениці, не ймуть віри, що він помер у слідчому ізоляторі від виразки. Це сталося після двох тижнів утримання.

Людмила Мороз, заступник прокурора м. Рівного: «У СІЗО виїжджав наш працівник і переконався у тому, що він помер. Розтин показав, що причина смерті язва і гнойний перитоніт».

Родичі кажуть: на виразку Павло справді хворів, але років з десять тому. А те, що побачили на власні очі, коли забирали тіло для поховання, приголомшило.

Катерина Артемчук, сестра загиблого: «Костюм на ньому був, як в труні, а як віддавали з моргу то на голову мішка наділи, щоб ми не бачили яка в нього порізана голова, і висок відірваний, але ми коли ховали, то зняли мішок, я глянула на стегна… там було м’ясо».

Людмила Артемчук, мати загиблого: «Може там серце у нього не витримало, а вони написали язву і били його там, що помер…».

Родичі кажуть: правоохоронці довго не віддавали тіла, навіть мали намір поховати самотужки. На це побожні Артемчуки не пристали.

Ростислав Семенович, дядько загиблого: «Дзвонять ввечері – треба забрати у морзі, мовляв, ми його поховаємо, а ви прийдете і відспіваєте, на другий день, як ми його закопаємо, я кажу так робити не можна. Гроба давали, одежу, місце на новому кладовищі, все... Але моя сестра не захотіла, вирішили поховати його в селі».

Міліціянти свою причетність до катування чоловіка категорично заперечують. І запевняють: передали затриманого з ізолятора тимчасового тримання до СІЗО цілим та неушкодженим.

Григорій Зарічнюк, керівник міліції м. Рівного: «Я можу стверджувати, що він був такий, який і був, бо якби були пошкодження у нас би його не взяли… Є прокуратура, нехай перевіряє бо то є спецустанова».

Свою причетність до катування молодика заперечують і в департаменті виконання покарань області. Як усе було насправді, з‘ясовуватиме прокуратура Рівного.

Вона вже скасувала постанову про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом смерті Павла Артемчука. І надіслала матеріали для додаткової дослідчої перевірки назад до міліції.

З Рівненської області Тетяна Корпусова, Дмитро Шамшин, НТН.