Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 січня 2009, 12:13 Суди
2009 рік - уже рекордсмен за кількістю резонансних УБИВСТВ!
2009 рік - уже рекордсмен за кількістю резонансних УБИВСТВ!

Підбиття підсумків року не пропустить навіть найсміливіший із них. Починається все з двогодинної розповіді на тему ідеальності правоохоронної структури України. Потім Генпрокурор таки взявся розповідати про розслідування резонансних справ 2008-го.

Ігор Зварич, екс-керівник львівського апеляційного адміністративного суду: «Про те, як він позичив 2 млн. грн. і наколядував».

Олександр Медведько, генеральний прокурор України: «Він оголошений в розшук. На цей час відомостей немає про місцезнаходження. Да, лунали різні думки, що він знаходиться закордоном, бували думки, що він в Києві і його прикривають політичні сили. Я, як прокурор, маю сказати - в мене немає інформації, де знаходиться особа. Якщо ця особа жива – затримаємо і виконаємо відповідно до законодавства».

Ігореві Зваричу вистачило гумору не лише сказати, що два мільйони він наколядував. Після втечі від правоохоронців він іще й прислав веселого листа: попросив себе не шукати й відновити на посаді. В прокуратурі відповідають – таке прохання навіть не розглядали.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції міста Києва: «Пожежно-технічна експертиза буде встановлювати причини загоряння. В залежності від висновків цієї експертизи буде порушено або відмовлено в порушенні кримінальної справи».

Труп у машині судді вищого господарського суду обгорів так, що його навіть упізнати не можуть. Нині триває експертиза, але вже зараз у генпрокуратурі виказують деякі здогади слідства.

Олександр Медведько, генеральний прокурор України: «Ймовірно, обгорілий труп належить судді. Наразі, як мені відомо, кримінальну справу не відкрили».

Урожайним на резонансні вбивства видався початок 2009-го. Їх уже сталося стільки, що один тільки місяць може позмагатися з усім роком минулим. Убивство правоохоронця в Дніпропетровську й помічника народного депутата в Одесі – на особливому контролі прокуратури.

Олександр Медведько, генеральний прокурор України: «По цих випадках кримінальні справи порушені, але ці злочині не розкриті. Проводиться пошукові заходи і є певні напрацювання, тому дуже скоро ми розкриємо ці злочини».

Розкрити резонансну справу – завдання не з легких, запевняють у прокуратурі. І додають – злочинці таки сидітимуть за ґратами рано чи пізно.

Борис Сачалко, Олександр Данилов, НТН