Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 січня 2009, 12:57 Суди
На Дніпропетровщині активно виготовляють підробну горілку
На Дніпропетровщині активно виготовляють підробну горілку

На Павлоградському базарі торгівля спиртними напоями під час новорічних свят йде повним ходом. Серед інших тут на ура збувають і підроблену горілку, яку виробляв в одному з гаражних кооперативів місцевий мешканець.

Документів на виробництво чи розповсюдження оковитої ділок звичайно ж не мав. Втім, бізнес розвивав швидкими темпами.

Олександр Громадський, прес-офіцер управління податкової міліції ДПА Дніпропетровської області: «За результатами обшуку було виявлено та вилучено 200 л спирту, майже півтищі пляшок готової продукції, у великій кількості пробки, кришки, етикетки, марки акцизного збору, тобто фурнітура, а також обладнання для масового виготовлення горілки».

«Ліву» горілку виготовляли з неякісної сировини. Тож, висновок експертизи щодо саморобної оковитої виявився прогнозовано невтішним.

Євген Корнєв, старший оперуповноважений управління податкової міліції ДПА Дніпропетровської області: «Горілка виготовлялася в гаражі в умовах повної антисанітарії, де спирт низької якості змішувався зі звичайною водопровідною водою. Експертиза показала, що рідина у звичайних пляшках не відповідає вимогам державного стандарту та містить у собі небезпечні для життя та здоров`я людини речовини».

За незаконне виготовлення, зберігання та збут нелегальної горілки горе-бізнесменові світить до 10 років тюрми.

Марина Борисполець, Ганна Храпата, НТН