Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 січня 2009, 12:36 Суди
Апетити тернопільського чиновника зняли на відео
Апетити тернопільського чиновника зняли на відео

До міліції звернувся один з тернопільських рекламістів і розповів, що не може працювати через примхи одного з представників Козівської селищної ради.

Мовляв, той сказав: «Хочеш працювати - маєш платити». Назвали й розцінки: з кожного рекламного щита тисяча гривень на лапу.

Підприємець шукав законних шляхів, але постійно натикався на перепони. Тож нічого не залишалося, як залагодити справу з сільським чиновником.

Ціна питання - 10 тисяч гривень. Однак перед тим, як заплатити, чоловік поспілкувався з правоохоронцями.

Запис: «Тут, як казали, хочте, перераховуйте все. Дякую Вам. І Вам добре працювати».

Цей запис став головним доказом у справі про підплату та доповнив статистику міліції.

Сергій Шворников, керівник ВЗГ УМВС в Тернопільській області: «Це вже третій факт виявлення хабарництва працівниками боротьби з економічною злочинністю на Тернопільщині. В минулому році таких фактів було виявлено понад 70, в тому числі 9 держаних службовців притягували до кримінальної відповідальності. В основному посадовці вимагали гроші за надання в оренду приміщень, ділянок, видачі фіктивних довідок та іншого, середня сума складала понад 14 тисяч гривень».

Тепер на Тернопільщині стало на одного хапугу менше. Як каратимуть посадовця, покаже час. Постраждалі ж бізнесмени принаймні відчули в роботі полегшення.

Олександр Дем’янчук, Сергій Крета, НТН