Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 грудня 2008, 12:37 Суди
Завідувачка дитсадком відмовляється поїти дітей водою з кранів
Завідувачка дитсадком відмовляється поїти дітей водою з кранів

Цей факт вона оприлюднила у пресі, після чого чиновники позапланово перевірили заклад і покарали жінку доганою. Та вона подала на відділ освіти позов до суду. А поки триває розслідування - й далі забороняє дітям пити воду з кранів і готувати на ній їжу. У краснодонському селищі Поріччі конфлікт через воду виник майже рік тому. Місцеві епідеміологи знайшли в ній сполуки, небезпечні для людського здоров’я, і заборонили вживати її сиру й кип’ячену. Місцеві чиновники на те не зважили. А ось завідувачка дитячого садка Олена Долотинова категорично відмовилася труїти дітей небезпечною речовиною, що тече з кранів.

Олена Долотинова, завідувач дитячого садка: «Председатель сельского совета в присутствии родителей заставлял меня использовать воду для приготовления пищи из-под крана, а СЕС запретила ее использовать, а я сказала, что этого делать не буду».

Спочатку воду для дітей вихователька купувала за свої гроші, згодом почали допомагати батьки. Нині платить сільрада.

Оксана Іванова, кухарка: «Два раза в неделю ходим покупать водичку. Когда возник этот конфликт, начал сельсовет оплачивать… Сейчас берем 60 литров, а в четверг 100. И так каждую неделю».

Чиновники ж не пробачили виховательці поширення у ЗМІ інформації про труїння малюків водою. У дитячому садку влаштували позапланову перевірку, за результатами якої дали жінці догану. Згодом прокуратура визнала ревізію за незаконну, й покарання мали скасувати. Та цього не зробили й донині. Тому завідувачка дитсадка позивається до суду. Натомість краснодонські чиновники про труїння малюків водою не хочуть і чути.

Володимир Гаврилов, заступник голови Краснодонської РДА: «Я имею право выбирать, давать мне интервью или не давать. Вы пришли ко мне в кабинет, непонятно с какой целью. Выйдите, пожалуйста, из кабинета, молодой человек, или я вызову милицию».

Нескорена вихователька каже: епідеміологи й нині забороняють вживати воду з кранів. Тож свої дії вважає правильними і радить іншим освітнім закладам опиратися чиновникам. Адже отруєну воду використовує мало не половина дитсадків і шкіл Краснодонського району.

вген Соломін, Микола Рижченко, Луганська область, НТН.