Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 грудня 2008, 10:51 Суди
У Коростені побільшало злочинів: у молодих та п’яних чешуться руки
У Коростені побільшало злочинів: у молодих та п’яних чешуться руки

Співробітників лінійного відділу міліції повідомили про понівечення одного з вагонів електрички. Потяг прямував до Києва. Проте з невідомих причин різко зупинився. Машиніст вийшов з локомотива й одразу викликав правоохоронців.

Олександр Гуцалюк, старший слідчий лінійного відділу міліції на станції «Коростень»: «Слідчо-оперативна група виїхала і виявила розбиті вікна, скло автоматичних дверей та унітаз. Через сім днів були затримані підозрювані віком від 18 до 21 року».

Молодики здивувалися, що їх так швидко спіймали. Не виправдовувалися. Кажуть: винен кожен.

Підозрюваний: «Їхали гуляти, сіли у вагон, розбивали спиртні напої. Потом не було чим запити. Мій напарник пішов у туалет. Там не було води, вирвав трубу і почав бити вікна у вагоні, потім передав іншому і закінчилося мною».

Олександр Гуцалюк, старший слідчий лінійного відділу міліції на станції «Коростень»: «Цією металевою трубою, по черзі передаючи її як паличку естафети, вони побили під час слідування від Шатрища до станції Новаки всі вікна. На станції Новаки зірвали стоп-кран і вискочили з потягу».

Підозрювані парубки нарікають на горілку. Та це тільки погіршує їхнє становище. За інформацією залізничників, хлопці гульнули на чотири тисячі гривень. Стільки коштуватиме ремонт. Окрім того, розбишак можуть ув`язнити на чотири роки.

Підозрюваний: «Сожалєю, що так поступив».

За словами правоохоронців, майнових правопорушень поменшало. Почастішали злочини проти особи. Так днями до чергової частини зателефонувала працівниця залізничної станції і повідомила, що в холі лежить непритомний чоловік. Бачила жінка й тих, хто його побив. Міліціянти виїхали на лови підозрюваних, постраждалого шпиталювали.

Михайло Кушимов, ординатор Коростенької міської лікарні: «Важкий стан на протязі двох діб знаходився в реанімаційному відділенні з діагнозом черепно-мозкова травма, геморологічний забій мозку і ускладнюється тим, що він глухонімий».

Через вади пацієнта знімальна група «Свідка» не змогла дізнатися в нього про нападників. Міліціянти кажуть: самі не очікували, що підозрювані - неповнолітні хлопчаки. Ініціатор побиття – 16-річний місцевий парубок. Невеличкий на зріст, на вигляд - значно молодший за свої роки. Відпочивати полюбляє по-дорослому. Каже, того дня випивав із товаришем у кав’ярні. Затриманий: «Я пішов каву пить, дивлюся, бомж воняє. Пішов, два раза бахнув його, потім іще раз, а потім із другом бив».

Поки волоцюга одужує, батьки підозрюваних допомагають грішми. Малі ж нападники, за словами міліціянтів, імовірно, дорослішатимуть у колонії.

Олександр Дем’янчук, Олександр Данилов, НТН