Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 грудня 2008, 12:56 Суди
Викрали депутата Славутицької міскради!
Викрали депутата Славутицької міскради!

До міліції звернулася схвильована чернігівка, і розповіла, що її батько, депутат Славутицької міськради Володимир Демиденко два дні як поїхав на службовому авті у справах і досі не повернувся. Що він кілька разів телефонував додому, але на запитання, де знаходиться, не відповідав.

Іван Катеринчук, керівник ГУ МВС України у Чернігівській області: «Як з’ясувалося, Володимир телефонував дочці, щоб вона видала документи на рухоме і нерухоме майно одному з адвокатів міста Чернігова і ми зрозуміли, що, скоріше всього, викрали для того, щоб отримати від нього винагороду».

В одній з телефонних розмов заручник натякнув на своє місце утримання - садибу колишньої пасії. Саме туди під вечір наскочили оперативники. Почувши їхні голоси, ув’язнений став кричати. Його визволення тривало кілька хвилин.

Іван Катеринчук, Керівник ГУ МВС України у Чернігівській області: «Ми знайшли його пригніченого. у такому стані, що він готовий був уже віддати все своє майно. Також ми там знайшли громадянина, який його утримував, який йому погрожував ножем. На сьогоднішній день громадянин і його подєльниця зараз затримані в ізоляторі тимчасового утримання, проводиться слідство».

Коли звільняли бранця, один із зловмисників ножем порізав йому шию, передпліччя та руки. Постраждалого одразу ж доправили до лікарні.

Леонід Ващук, завідувач відділення Чернігівської лікарні: «На даний час стан середньої тяжкості. Зразу при поступленні був оглянутий спеціалістами – ортопедом, урологом, окулістом і нашим черговим лікарем. Проведена хірургічна обробка ран лиця і руки. Зашиті рани. В даний час назначене відповідне лікування, продовжується обстеження».

Викрадачами депутата виявилися 30-річний громадянин Азербайджану Заур та 39-річна Людмила, колишня співмешканка заручника. За допомогою знайомих вони захопили Володимира і почали вимагати в нього великі гроші. Але потім передумали і вирішили витребувати документи на частку його майна.

Затримана: «Мы его держали на втором этаже в коробке из-под цветов, чтобы его не нашли. Начали вымогать деньги, потому что он должен не только мне деньги, он должен еще какому-то высокопоставленному начальнику».

Затриманий: «Он должен мне деньги, которые обманным путем отнял у меня и не хотел вернуть. Я его держал, чтобы он вернул мне мои деньги».

Сім діб у дерев`яній коробці об`ємом кубічний метр визволений згадує, як страшний сон. Каже, щоб швидше погодився віддати частину нерухомого майна, його морили голодом. Мовляв, зранку та ввечері - склянка чаю та порція стусанів.

Постраждалий: «Они требовали деньги. Я под предлогом некоторых операций позвонил бухгалтеру и продиктовал ему придуманый мною э-мейл. В нем содержалась информация, где я нахожусь, по нему можно было догадаться. Бухгалтер и дочка расшифровали это».

Проти викрадачів порушена кримінальна справа. Їм світить чималий термін ув`язнення. А правоохоронці вже шукають інших причетних до злочину осіб.

Андрій Герко, Сергій Бриль, НТН