Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 грудня 2008, 11:52 Суди
Особливий метод боротьби з фінансовою кризою винайшли в Одесі
Особливий метод боротьби з фінансовою кризою винайшли в Одесі

Фальшиві п’ятдесятидоларові купюри двоє 40-річних товаришів приїхали збувати із Запоріжжя. В одному зі спальних районів Одеси їх затримали на гарячому, просто біля обмінного пункту. Саме там шахраї намагалися продати 1300 зелених власного виробництва. Однак навіть після затримання свою вину не визнають.

На допиті: «Сколько времени вы находились на территории Одессы? – Часа 2. - И что, за эти два часа вас задержали сотрудники милиции? – Да, ехал в машине, задержала милиция».

Під час затримання у спритників вилучили принтер, на якому вони друкували «бакси». Як з’ясували правоохоронці, умільці спочатку робили п’ятидоларові банкноти. Та потім вирішили прискорити процес і просто додали нулів на банкнотах.

Іван Могорян, заступник керівника відділу Суворовського РВ міліції: «Схема их действий была такова. Двое мужчин подходили к обменному пункту валют, после чего обменивали фальшивые деньги доллары США на подлинные у граждан. У задержанных лиц были изъяты вещественные доказательства, по данным фактам возбуждено уголовное дело по статье 99».

Міліція попереджує: в гонитві за дешевим доларом варто краще приглядатись до купюр, особливо тих, що продають з рук так звані «міняйли». Адже навіть на фальшивих п’ятдесятках, вилучених у запорізьких спритників, посередині банкноти чітко читається англійське слово «п’ять».

Оксана Піднебесна, Влад Величко, Одеса, НТН