Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 грудня 2008, 11:03 Суди
Десять діб арешту за кермування в нетверезому стані
Десять діб арешту за кермування в нетверезому стані

До домівки залишалось зо дві сотні метрів, але здолати їх Ігореві завадила Державтоінспекція. Перед тим, як сісти на двоколісного, працівник будівельної фірми святкував з друзями день народження. Каже, не встиг вихилити пляшку-другу пива, як зателефонувала дружина. Чоловік похапцем одягнувся й газонув. Та, як виявилося, невдало.

Олександр Демчик, державтоінспектор: «Під час несення служби по місту Володимир-Волинську, був зупинений водій скутера. Який керував скутером без мотошолому, що і стало причиною його зупинки. Під час перевірки було виявлено, що від нього чути різкий запах алкоголю, було надано водієві трубочку – контроль тверезості – коли він її продув, то вона показала, що водій вживав алкогольні напої».

Нині в Ігора «ескорт», як у кримінального авторитета. У Володимир-Волинському райвідділку з адмінарештованих – він один. І хоча його провина не така вже й значна, все за правилами: при спілкуванні руки мають бути за спиною, а шнурівки у кросівках – відсутні.

Ігор, затриманий: «- Три рази кормлять, я знаю... вроді-би непогано. - А які висновки ви для себе зробили? - Більше не буду так робити».

Однак таким словам ніхто з інспекторів віри не йме. Виявляється, порушник кається вже вдруге. У липні він попався на тому ж.

Ігор, затриманий: « - Була проблема. – І коли конкретно? – Десь літом. – Там теж фігурував скутер? – Ні, МТ-10. – І знову ж таки затримали... – Затримали, бо випив сто грам. – І тоді як відбулися? - Штрафом. – Розміру? – Я не помню».

За старим законом чоловік відбувся штрафом у 340 гривень. Нині ж, за Адміністративним Кодексом, якби Ігора упіймали напідпитку вперше, заплатив би удесятеро більше. А ось позбавлення волі на 240 годин - покарання для дорожніх «рецидивістів».

Спілкуватися на тему резонансної постанови представники Феміди Володимир-Волинського міського суду навідріз відмовилися. Зіслалися на тотальну зайнятість і обідню пору. Але у телефонній розмові повідомили: 10 днів адмінарешту водієві за нетверезий стан – таке на Волині присуджують вперше.

Віктор Главічка, керівник сектору ДАІ УМВС України в Волинській області: «Хочу сказати, що кількість дорожньо-транспортних пригод в три рази з потерпілими зменшилася в нашій області в порівнянні з таким же періодом року минулого. Тобто, водії вже, і в цьому допомогли ЗМІ, були інформовані про нові штрафні санкції, стали більш дисциплінованішими».

Очевидний зиск від нових тарифів за порушення ПДР бачать і місцеві чиновники. Вони вже спішно охрестили процес «демократичним» та «позбавленим тіні». Мовляв, навіть судді поволі стали виносити вердикти з огляду на скоєне, а не на гаманець обвинувачуваного.

Олександр Стернічук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН