Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 грудня 2008, 11:46 Суди
У Прилуках суд подовжив чотирьом співробітникам УБОЗу та «Сокола» термін ув’язнення
У Прилуках суд подовжив чотирьом співробітникам УБОЗу та «Сокола» термін ув’язнення

Про померлих або нічого, або тільки хороше. Але хорошого про Сергія Кунцевського на прізвисько «Кунс» у чернігівському УБОЗі розповісти не можуть. Кажуть - тавра ніде ставити.

У злочинному світі Прилук колишній боксер зробив блискучу кар’єру - доріс до лідера одного з найбільших угруповань. Як і в буремні дев’яності бандити діяли за простою схемою – пропонували підприємцях «дах», і якщо ті відмовлялися, - погрожували, били або підпускали червоного півня.

Співробітник УБОЗ УМВС в Чернігівській області: «Брали приватних підприємців. Шантажировали их. Склоняли к оплате денег на общак. Кто отказовался, они их поджигали. Не помогало с первого раза. Делали это повторно. Не стесняясь ничего».

Серед погорільців - підприємець, який виготовляв пам’ятники. Йому „кунсівці” спалили машину. А невдовзі зайнялися двері в квартирі батьків. Жертви бандитів бояться навіть сьогодні - просять не показувати своїх облич.

Підприємець: «Позвонили на стационарный телефон. Это был мой родственник. Он кричал, едь к себе на работу, у тебя горит автомобіль. Сами пожарные установили, что это не замкнуло электронику, а явный поджог».

За схожим сценарієм спалахнула й кав`ярня. Бандити навідалися до власника. Запропонували йому «дах». Та пішли ні з чим.

Власник кав`ярні: «Предложение по поводу того, чтобы я отдавал часть денег им. После чего я отказался и получил факт поджога моего заведения».

Затримували «Кунса» 2 жовтня працівники УБОЗу та «Сокола». В одному з салонів краси четверо стражів порядку одягли йому на руки кайдани, а на голову - целофановий пакет.

Згодом тридцятидев’ятирічний чоловік несподівано помер у міліційному відділку. Діагноз - черепно-мозкова травма. Правоохоронці кажуть – якби не пішов на той світ, обов`язково загримів би за ґрати на тривалий термін. УБОЗівці довели 8 епізодів злочинної діяльності Кунса та його поплічників. Та нині міліціянти, які затримували Кунцевського, перебувають у слідчому ізоляторі».

Сергій Бриль, керівник ВЗГ міліції в Чернігівській області: «Прокуратурою Чернігівської області порушено кримінальну справу відносно працівників УБОЗу. За статтею кримінального кодексу України – перевищення влади, остаточну крапку зможе поставити тільки суд. Правоохоронці прагнули вийти на свободу, бодай під підписку про невиїзд. Утім новозаводський суд Чернігова подовжив їм термін утримання під вартою до чотирьох місяців. Два судді ухвалювали окремі постанови по кожному з чотирьох затриманих.

Олександр Подоляка, суддя Новозаводського районного суду міста Чернігова: «Суд вважає, що перебуваючи на волі, він може ухилитись від слідства та суду, перешкоджати у встановлені істини по справі шляхом впливу на свідків з метою зміни показань на свою користь, а також вважає, що необхідно подовжити термін тримання під вартою до 4 місяців, тобто до 3 лютого 2009 року».

У Прилуках про смерть Сергія Кунцевського не шкодують. Підприємці кажуть, у місті нарешті стало легше дихати.

Пригнічені лише близькі та колеги затриманих міліціянтів. Наталя Кирильченко втратила єдиного годувальника. З двома дітьми вона переїхала до матері чоловіка. Сім’я мало не старцює на кількасот гривень соціальної допомоги. Жінка і досі не второпає, чому її чоловік-міліціянт за ґратами, а один з бандитів, поплічників Кунса, вже на свободі – його випустили під підписку про невиїзд.

Олексій Бєльський, Тарас Білаш, НТН