Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 листопада 2008, 11:10 Суди
Проти правоохоронців, що затримали рекетирів, порушили справу
Проти правоохоронців, що затримали рекетирів, порушили справу

Експертиза довела, що бійці спецпідрозділу чоловіка не вбивали. Тим паче, що той міг сісти за ґрати за низку злочинів. Бандити тероризували підприємців міста. Одна за одною горіли домівки, автівки. Серед погорільців - підприємець, що виготовляв пам’ятники.

Спочатку спалили його машину. А згодом пустили червоного півня під двері квартири, де мешкали батьки.

Підприємець: «Позвонили на стационарный телефон. Это был мой родственник, который кричал едь к себе на работу, у тебя горит автомобиль. Сами пожарные установили, что это не замкнуло электронику, а явный поджог».

За схожим сценарієм зайнялася й кав’ярня. Бандити навідалися до власника, запропонували йому «дах». Проте пішли ні з чим.

Власник кав`ярні: «Предложения по поводу того, чтобы я отдавал часть денег им. После чего я отказался, и после этого имел факт поджога моего заведения».

Злочинці своїми діями намагалися залякати бізнесменів. Вимагали сплати відсотків. Проте дев’яності давно минули. І люди почали звертатися до правоохоронців.

Співробітник УБОЗ УМВС в Чернігівській області: «Брали бизнесменов. Шантажировали их. Склоняли к оплате денег на общак. Кто отказовался, они их подвигали. Не помогало с первого раза, делали это повтороно. Не стесняясь ничего».

Після розслідування, працівники УБОЗу затримали двох мешканців Прилук. Бандити зізналися у скоєному. Загалом доведено 8 епізодів злочинної діяльності.

Згодом нападники видали свого ватажка. Але у відділку Прилуцького УБОЗу той помер. Від закритої черепно-мозкової травми.

Сергій Бриль, керівник ВЗГ міліції в Чернігівській області: «Прокуратурою Чернігівської області порушено кримінальну справу відносно працівників УБОЗу за статтею Кримінального кодексу України – перевищення владою, і остаточну крапку зможе поставити тільки суд».

Наталя - дружина одного з правоохоронців, які брали бандита. Запевняє, вбити людину той не міг. Її чоловік любить свою роботу, й навіть має нагороди за добру службу. Щоб спіймати прилуцьких нападників - навіть не прийшов на день народження дочки.

Наталя, дружина працівника міліції: «Мы собрали родителей. Бабушки, дедушки. Ждали папу с работы. Папа позвонил, сказал, что я уезжаю в командировку в Прилуки. Позвонил и сказал, что меня задерживают. По какому вопросу, никто не объяснил».

Тепер Наталя з донькою чекає на повернення чоловіка, і благає пом’якшити покарання. Він єдиний годувальник родини.

Тарас Білаш, НТН