Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 листопада 2008, 11:49 Суди
20-річний сум’янин пробачив своєму господарю 3 роки рабства
20-річний сум’янин пробачив своєму господарю 3 роки рабства

Сергій таки видобувся на волю і написав заяву до міліції. Утім уже за місяць подав іншу: про те, що жодних претензій до кривдника не має.

Справа рабовласника – так охрестили в Охтирці процес над місцевим підприємцем. Чоловік взяв за робітника молодого сироту. Але замість платні, хлопцю діставалися побої та знущання. Сьогодні і постраждалий, і кривдник пришли до суду слухати вирок.

Усе почалося близько місяця тому: тоді знімальна група «Свідка» й познайомилася з Сергієм. Він саме втік від хазяїна: хлопець ридма ридав і оповідав про знущання.

Сергій Тертичний, постраждалий: «Зловив він мене і посадив на ціпок в погрібі, прив’язав до драбини. Я сидів двоє суток. Заставив мене їсти буряк і пити сечу і мити руки там».

Перед будинком суду Сергій співає іншої: про образи вже й не згадує, а колишнього мучителя вважає за друга.

Сергій Тертичний, постраждалий: «Я з ним помирився і все. Просто мені сказали: ти хочеш, щоб Петро сидів? Я сказав на суді: нєт. Сказали: напиши заяву. Сказав: напишу. І все. – І ти не хочеш, щоб він сидів, він же тебе так образив? – Не хочу, я з ним дружу».

Чи лякав сироту підприємець, а чи дав грошей, хлопець не зізнається. Сам же спритник від камер тікає. За речника править дружина.

Ганна Беленок, дружина звинуваченого: «У меня муж нормальный. Я вот этого Сережу взяла, он к нам прибился в семью, именно прибился. Когда ему не было, что есть, спать где».

Тож, певно, лише від глибокої вдячності до сім’ї працедавця сирота й зрікся власних свідчень. Тепер кривдник, якому загрожувало до 5 років ув’язнення, залишиться на волі.

Микола Верес, голова Охтирського міськрайонного суду: «За сукупністю злочинів призначити 3 роки обмеження волі. На підставі статті 75 Кримінального Кодексу звільнити Беленка Петра Васильовича від відбуття покарання з випробуванням і встановити строк на 2 роки».

Отже злочинець вправлятиметься в добрій поведінці 2 роки – сирота пробув у його тенетах на рік довше.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Сумська область, НТН