Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 листопада 2008, 11:09 Суди
ДАІшника-вбивцю засудили до 8-ми років
ДАІшника-вбивцю засудили до 8-ми років

У салоні перебував ще його неповнолітній син. Неподалік села Радиславівка «Опель» виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з «Москвичем». У результаті загинули водій «Москвича», його дворічна донька та півторарічний син знайомих.

Травмувалися й старші діти та їхні матері, які і досі погано пересуваються – мають першу групу інвалідності.

Саме через стан здоров’я вони не змогли відвідувати судові слухання, під час яких підсудний Андрійчук свою вину у загибелі їхніх діток визнав частково.

Кристина Вихотень, державний обвинувач у справі: «Вину визнав частково і лише у тій частині, що в той день він випив 150 грамів горілки».

Рівненський районний суд визнав винним колишнього працівника ДАІ і оголосив вирок.

Віктор Бокій, головуючий у справі: «Суд засудив Андрійчука Михайла за статтею 286, частиною 3 і призначив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з позбавленням права керування на 3 роки».

Одразу ж запобіжний захід з підписки про невиїзд змінили на взяття під варту. На засудженого надягли кайдани.

Кристина Вихотень, державний обвинувач у справі: «У своїй промові я просила визнати його винним і дати 9 років позбавлення волі. Вважаю вирок законним і об’єктивним. Як обтяжуючі, я просила визнати, що злочин був скоєний у стані алкогольного сп’яніння, а пом’якшуючою було те, що він частково відшкодував збитки родинам загиблих».

Галина Катеринчук, матір і бабуся загиблих: «Ми ще не рішили чи будемо подавати дальше чи ні, я б рік йому скинула тільки через його матір, її шкода, а йому б ні, бо він вів себе погано, а вчора стояв до нас спиною і попросив вибачення перший раз за півтора року».

Алла Дем’янюк, бабуся загиблого: «Ми маємо це обговорити між сім’ями чи будемо подавати апеляцію чи ні, рік туди сюди, він нам нічого не придасть, якщо він був тут людиною, то вийде нормальним, а якщо ні , то таким і вийде, а нам дітей з землі не повернути, і ті, що лежать у нас, на все життя получили інвалідність».

Оскаржити вирок Рівненського районного суду може й засуджений. Та чи скористається він своїм правом, поки що невідомо, позаяк від будь-яких коментарів відмовився.

З Рівненської області Тетяна Корпусова, Дмитро Шамшин, НТН.