Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 листопада 2008, 11:16 Суди
Через митницю з двома мільйонами під пахвою!
Через митницю з двома мільйонами під пахвою!

Щоб полічити вміст пакунка, працівникам міжнародного пункту пропуску «Ягодин» стола замало. За курсом Нацбанку тут 2 мільйони 130 тисяч гривень. Їх вкотре сортують, стягують гумками й обіцяють приставити охорону. Митники досі спантеличені, на що розраховував молодик, несучи гроші в пакеті, ще й на очах у десятка людей.

Тамара Калінчук, інспектор Ягодинської митниці: «Він скориставшись тим, що з «червоного» коридору пасажири йшли на оформлення до вікна прикордонника. Він за ними ззаду підійшов і так само за ними пройшов нас та й пішов за прикордонниками. В той час ми його і помітили».

Та перейти лінію паспортного контролю чоловік таки встиг, а тому на гукання службовців не надто зважав. Коли ж побачив, що люди в уніформі самі прямують до нього, почав тікати. Зловили спритника за дві хвилини: він мовчки віддав свою валізу і став покірним, немов ягня.

Тамара Калінчук, інспектор Ягодинської митниці: «Опір він не чинив, скоріше розгубленим був. Він не чекав, що у себе вдома, бо хлопець з Любомля, його з пакетом можуть зустріти на митниці і задати питання: що він там несе? Скоріш за все, він був упевнений, що пройде без всяких нюансів».

Першою упізнала контрабандиста Олександра Верчик. Жінка пригадує, п‘ять років тому зловила його на провозі незадекларованого хутра. Чоловіка завернули назад, але висновків він, виявляється, не зробив.

Олександра Верчик, старший інспектор Ягодинської митниці: «Я не бачила, що він їхав, я тільки знала, що даний громадянин мав уже випадки порушення митних правил і я по обличчю зрозуміла, що він знову може бути порушником. Ми запитали що? Він сказав – гроші. Чиї? Сказав, не його, а просили передати на територію Польщі».

Наразі пакет з контрабандними грішми опломбований, піднімається питання про порушення кримінальної справи. Цьогоріч це вже третя «фінансова» удача ягодинських митників. Дві попередні припали на лютий та жовтень. Тоді загальна сума вилученого склала два мільйони доларів.

Олександр Стернічук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН.