Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 листопада 2008, 08:38 Суди
Брат не може знайти рідну сестру, яку хотіли вивезти до США
Брат не може знайти рідну сестру, яку хотіли вивезти до США

Сергій Сивоплясов, брат зниклої дівчинки, тиждень намагався з’ясувати місце її перебування. Двічі приїздив до її школи-інтернату, адже саме туди Лізу нібито мали повернути з Києва представники служби у справах неповнолітніх. Втім, обидва візити результатів не дали. Керівництво закладу через вихователів стверджує: дитини тут немає.

Отримати відповідь, де ж сестра, хлопцю не вдалося і в обласній службі у справах дітей. Там посилаються на відсутність керівництва. Натомість у п’ятницю Сергія Сивоплясова викликали на допит до прокуратури Київського району Одеси. Нічого конкретного він там теж не дізнався.

Сергій Сивоплясов, брат: «Хотелось бы узнать, где она находится в данный момент. Я очень хочу ее увидеть. Чтоб успокоиться, что все нормально, что ее никто не трогает. Хочу попросить помощи у всех: облгосадминистрации, УВД, чтоб помогли мне найти мою сестру. Я очень прошу».

Голова Київського райсуду Одеси стверджує: всі документи, на підставі яких суд ухвалював рішення про всиновлення, є. Серед них і написала дівчинкою заява.

Олександр Жуковський, голова Київського районного суду м. Одеси: «Было согласие школы-интерната, в которой она воспитывалась, согласие органа опеки и попечительства и департамента по усыновлению Министерства семьи молодежи и спорта. Сама девочка бывала в этой семье, выезжала в Соединенные Штаты, поэтому они не просто усыновители, которые берут любого ребенка подряд. Они ее знали ранее».

Те, що в Україні у Лізи залишається рідний брат, - не перепона. Суддя стверджує: його погодження з усиновленням закон не вимагає, адже різниця у віці менше 7 років.

Разом з тим, звертатися до суду щодо опіки брат може. Тож саме це Сергій і намагається зробити. Переконаний, що вони мають жити з сестрою разом, і сумнівається у доброчинності намірів нових батьків.

Сергій Сивоплясов, брат: «У меня один вопрос – почему выбрали именно взрослую девочку? Может, на органы или еще что-то. Переживаю, все-таки сестра моя, как никак».

Відстояти права Сивоплясових допомагають небайдужі люди. Втім, спочатку потрібно з’ясувати, де ж сама дівчинка, яка злякалася від’їзду з України.

Оксана Піднебесна, Влад Величко, Одеса, НТН.