Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 березня 2016, 22:06 Службові злочини
В Одесі суддя-хабарник влаштував блокбастер зі стріляниною
В Одесі суддя-хабарник влаштував блокбастер зі стріляниною

Полювання на... недоторканного хабарника! В Одесі ловили суддю-корупціонера, який відстрілювався та намагався порізати собі вени. Служителя Феміди правоохоронці упіймали, коли йому передавали хабар - у півмільйона гривень. Олексій Буран вочевидь вирішив, що він супергерой - і почав чинити опір. Відкрив вогонь - і втік. Згодом поліція оточила селище, де суддя влаштував стрілянину. А перед затриманням Буран намагався себе порізати! Де зараз суддя? І чи зможе втекти знову?
 
Ось так - із стріляниною та скандалом - в Одесі затримують недоторканного! Цей розкішний маєток із гвинтовими сходами належить судді Малиновського райсуду Олексієві Бурану. В нього в гостях - детективи Антикорупційного бюро. Прийшли з обшуком. Натомість господар забарикадувався на другому поверсі й почав стріляти. Потім він вискочив через вікно та втік!

- Давайте решим вопрос, пожалуйста.

- Это нападение!

- Мы сотрудники Антикоррупционного бюро.

- Ты кто такой?

Суддю-втікача навіть не пробували затримати - через недоторканність. Однак сам Буран влаштував психодраму: порізав собі вени й потрапив до лікарні.

Світлана Олефіра, прес-секретар Національного антикорупційного бюро:

- Лікарями було встановлено той факт, що, можливо, мало місце нанесення подібних тілесних ушкоджень цим суддею і раніше.

Та поговорити з Олексієм Бураном у палаті журналістам не вдалося. Тільки-но стало відомо, в якій він лікарні, суддя і звідти втік. 
 
Ганна Дуданова, заступник головного лікаря Одеської міської лікарні №11:

- Находился у нас со вчерашнего вечера до утра. Утром переведен в другое лечебное учреждение.

У покинутому будинку судді детективи таки провели обшук. І знайшли те, заради чого прийшли. Півмільйона гривень! Антикорупціонери кажуть: це хабар за рішення у справі зі стягнення боргу. Одночасно з тим обшуки пройшли ще в кількох точках Одеси. Прийшли детективи й до Малиновського райсуду.

Валентина Савенко, керівник апарату Малиновського райсуду міста Одеси:

- По телефону позвонили сотрудники суда и сказали о том, что в здании проиходят непонятные вещи, находятся люди в балаклавах с оружием.

Із санкцією на обшук працівники Антикорупційного бюро прийшли й до заступника голови суду - Віталія Граніна. Той опору не чинив.

Віталій Гранін, заступник керівника Малиновського райсуду міста Одеси:

- Я, как законопослушный гражданин, все выдал. Я не в курсе! И дело какое - я даже понятия не имею, мне даже вам сказать. Уголовное производсво по факту получения судьей Бураном, я не помню точно, что там было. А я, как зампредседателя, который контролирует работу судей и распределение дел. В чем конкретно - понять не могу, указаны фамилии людей, которых я не знаю вообще, ну, кроме судьи Бурана, естественно.

Наразі детективи НАБУ затримали посередника, який нібито передавав гроші. Вони знають, де зараз Олексій Буран. Судді вже повідомили про підозру в хабарництві. До цього додасться ще й напад на правоохоронців. Загалом служителю Феміди може загрожувати до 15 років ув'язнення. Та спершу з нього потрібно зняти недоторканність! Верховний суд України дав на це добро. Тепер слово за Парламентом. А поки ж затримати Олексія Бурана неможливо.