Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 вересня 2015, 20:30 Службові злочини
Президента Гватемали притягли до суду за корупцію
Президента Гватемали притягли до суду за корупцію

З президентського крісла - в тюремну камеру. Через гучний скандал і розкрадання державних коштів президента Ґватемали можуть запроторити за ґрати. На чому ж спіймався корупціонер?

Гучні святкування, урочисті мітинги та марші на вулицях міст. Президент Гватемали став фігурантом гучного корупційного скандалу й змушений був піти у відставку. Населення країни в захваті від новини.

- Про корупцію говорили давно, і нарешті нам вдалося довести факти.

- І віце-президент, і президент пішли з посад. Вони злочинці.

Отто Перес Моліна брав хабарі від великих компаній, щоб звільнити їх від сплати податків, розкрадав державні кошти. Попросив конгрес про відставку з найвищого поста після видачі генеральною прокуратурою ордера на його затримання. Звинувачення проти себе 64-річний політик спростовує і обіцяє не порушувати закону й не ухилятися від відповідальності.

Отто Перес Моліна, екс-президент Гватемали:

- Я нікуди не тікатиму, не виїжджатиму з країни. Якби я хотів цього, давно б зробив, адже мав ресурси і вчора, і місяць, і рік тому. Я завжди діяв у межах закону і відповідально ставився до кожного зі своїх кроків. Ситуація сфабрикована, і ми зможемо довести це.

Нині парламент позбавив Переса недорканності. Прокурори обіцяють - після комфортного життя на посту президента країни політик-корупціонер сяде за грати. Разом з ним притягти до відповідальності обіцяють і віце-президента Роксану Балдетті. Остаточну суму, на яку двоє посадовців обікрали державу, ще підраховують. Цей судовий процес історичний. Адже чи не вперше в історії вдалося притягти до відповідальності чиновників такого високого рангу.