Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 липня 2015, 21:55 Службові злочини
З київської лікарні зник пацієнт
З київської лікарні зник пацієнт

Скандальна історія у Київській лікарні Швидкої допомоги. З неї загадковим чином зник пацієнт. Чоловіка з проламаним черепом родичі не знайшли в палаті, в якій спокійно навідували його цілий тиждень. Де він зараз - ніхто не знає. Хто винен у зникненні хворого?

- Вот наш отец Федер - это фото с Греции.

Олександр тримає в руках знімки свого тестя. Йому 56. Днями чоловік упав та дуже вдарився головою. 

Олександр, родич хворого:

- Мы утром ушли в церковь, когда вернулись, обнаружили, что тесть упал, по всей видимости - с лестницы. Я стал замечать, что его очень сильно шатает, как пьяного человека.

Перелякані родичі відвезли Федора Анатолійовича до лікарні. Нейрохірурги шокували - в пацієнта забиття головного мізку, перелам черепа та крововилив. 

- Хворий при поступленні знаходився спочатку на цьому ліжку, а потім, щоб йому не дуло і щоб йому було зручніше, переклали на це ліжко.

Та за кілька днів чоловік зник. Просто з лікарняної палати.

- Його покормили, попоїли, зайшли в четверту палату, і в цей момент він і вийшов. Запитав ще й як тут пройти.

Тетяна Стець, кореспондентка:

- З лікарняною ковдрою та рушником хворий ішов цими коридорами. Знайти вихід у таких темних лабіринтах складно навіть здоровій людині. Однак чоловік з черепно-мізковою травмою таки вийшов з лікарні - його ніхто не зупинив.

Олександр прийшов по речі тестя. У коридорі зустрічає лікарів і не стримується, бо певен - у втечі тестя винні саме медики.

- У меня есть вопросы к медперсоналу младшему, который не выполнил свои обязаности. Они получают и зарплату, и в конвертах зарплату от меня лично. Тяжело было уследить за одним больным? 

Андрій Обливач, завідувач нейрохірургії Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги:

- Вы поймите, мы не режимное отделение, мы не закрытая територия, мы никого тут силой не удерживаем.

І натякають родичам - стежити за хворим потрібно було самим.

Андрій Обливач, завідувач нейрохірургії Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги:

- Может, если бы вы большее время находились тут и были хотя бы вечером и ночью, может, такого и не случилось.

Та близькі Федора Анатолійовича кажуть - він міг втекти, бо його прив'язували до ліжка!

Олександр, родич хворого:

- Я обнаружил, что они его просто привязывают. На мой вопрос: почему вы это делаете, они говорят - вырывается с капельницы.

Родичі зниклого будуть писати заяву в міліцію, аби ті покарали медиків за недбальство. Правозахисниця Валентина Очеретенко певна - медперсонал таки не догледів пацієнта.

Валентина Очеретенко, голова спілки захисту прав пацієнтів:

- Наскільки я знаю, з відділення не так просто піти. Але якщо навіть людина покинула відділення, то мала на виході наштовхнутись на охоронців, у яких мало б виникнути питання: куди ти ідеш, і для чого тобі ця ковдра. 

Шукають Федора Анатолійовича вже п'ять діб. Рідні дуже переживають, аби не було запізно.

Олександр, родич хворого:

- Препараты уже практически вышли с организма, у него сейчас начнутся сильные головные боли, может повысится черепно-мозговое давление, что может привести к обмороку, и как следствие - смерть.

Разом із друзями вони прочісують посадки, заглядають у підвали, опитують людей, розклеюють оголошення. І не втрачають надії, що рідну людину знайдуть.