Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 травня 2015, 00:31 Службові злочини
На Львівщині медиків звинувачують в смерті школярки
На Львівщині медиків звинувачують в смерті школярки

Шокуюча пригода - у Винниках, під Львовом: там загинула 11-річна школярка. Дівчинка просто впала з велосипеда, але дуже роздерла ногу й розірвалася одна з магістральних судин. Дитина стекла кров'ю. Швидка допомога прибула за 30 хвилин після виклику, бідолашна померла в операційній.

Діана із двома хлопчиками каталася на велосипеді вуличками приватного сектора. Пан Василь першим кинувся на допомогу, коли почув дитячий крик.

Василь Сеньків, свідок:

- Кличе на поміч, я думав, що ножка десь побита, ну, як діти. А вона підходить на траву і падає. Я підходжу - там крові море. Та й на руки, та й до хати.

Василь викликав швидку. Каже - медики їхали довго. Поки чекали - допомогу намагалася надати місцева лікарка. Та зупинити кровотечу було годі. Стан постраждалої покращився, коли приїхала швидка допомога.

Василь Сеньків, свідок:

- Ну вони практично витягнули дитину. Зупинили кровотечу, наклали відповідні бандажі. Поставили капельницю. Я такий радий був, дивлюся - дитинка весела, всміхається. Всьо, думаю, буде жити.

Радість була передчасною. Швидка довезла Діану до лікарні. Там у реанімаційному відділенні вже чекала бригада медиків. Однак на операційному столі школярка померла. Попередня причина смерті - масивна крововтрата.

Ігор Стояновський, заступник керівника Львівської міської клінічної лікарні №8:

- Очевидно, що вона перенесла, до моменту поступлення вона перенесла значну крововтрату і була доставлено одразу швидкою допомогою, без затримки на реєстрацію в травмпункті чи якихось інших додаткових обстежень, була зразу доставлена в операційну.

Чи є вина медиків у смерті  дівчинки - з'ясовують правоохоронці. У лікарні запевняють - зробили все можливе. А на станції швидкої допомоги стверджують - враховуючи відстань у 15 кілометрів, на місце прибули вчасно, за півгодини.

Ольга Теницька, керівник оперативним відділом станції швидкої медичної допомоги м.Львова:

- Бригада вже була в дорозі на виклик. О 14:56 бригада прибула на місце виклику. О 15:17 бригада виїхала на госпіталізацію в восьму міську клінічну лікарню. І о 15:31 вона прибула до восьмої лікарні.

Та остаточні висновки - хто винен у смерті дитини, і чи винен - зроблять у міліції.

Світлана Добровольська, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками частини першої статті 115 кримінального кодексу України - умисне вбивство. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 7 до 15 років.