Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 квітня 2015, 22:45 Службові злочини
Дивна бездіяльність міліції на Рівненщині
Дивна бездіяльність міліції на Рівненщині

Війна між селами. У Рівненській області міліціонери майже рік відмовлялися втручатися в конфлікт жителів прикордонної території, і ось на Великдень він загострився. Попри свято, до села Березового приїхали озброєні незвані гості й учинили погром. Селяни тепер міркують, як захищатися від сусідів.

Березове. Звичайне поліське село. Однак уже рік тут проблема - візити мешканців інших населених пунктів. Понівечений пліт, вибиті вікна, спалені транспортні засоби - результати останнього великоднього заїзду гостей.   

- То не перший раз. На благовіщення так само було. Приїхали в масках, побили.

Люди в масках - мешканці сусідніх Старого села и Дроздиня, кажуть місцеві. Приїжджають на автомобілях, потерпають від них усі, хто трапився під руку. 

- Он чоловік є інвалід, йому по спині палкою вдарили.

- Що, і жінок б»ють?

- Та всіх підряд. Приїжджають ні з того ні з сього, внезапно, і б'ють, кого бачать.

Почали вони тут з'являтися минулого року. Ігор Редько став першою жертвою нападаників. Він показує спотворену шрамами голову. Половину його черепа заміняє пластина.

Ігор Редько, мешканець села Березового:

- Проламали голову. Я два місяці лежав в Ровно в лікарні, дві опрації зробили, пластіну поставили, інвалід другої групи. Міліція знає хто - і покриває, нічого не роблять.

Коли Ігор став вимагати від міліціонерів відреагувати на інцидент, у нього при загадкових обставинах згорів будинок.

- Брат проснувся, горіла хата, винув відро води, воно ще більше розгорілось, знач, шось кинули, був звук розбитого стікла.

У сільській раді також обурені - на 102, кажуть, дзвонити марно. Правоохоронцям чомусь не до масових побоїщ.

Микола Баланович, сільський голова Березовської сільської ради:

- Понапивалися хлопці чи понакурювалися, приїхали і почали дубасить всіх підряд. Це одна і та сама компанія, міліція дивиться на це сквозь пальци, не зрозуміло, що це за ситуація, і що там за тьорки, комусь це вигідно, щоб розхитать.

Після останнього нападу люди з Березового перекрили дорогу. Вирішили не впускати сусідів до себе. Тут таки і з'явилась міліція, відкрила кримінальне провадження за блокування транспортних шляхів. Прямуємо в Дроздинь, звідки часто приїздять розбишаки. Там нас зустрічають непривітно. Ось цей чоловік обіцяє великі неприємності.

- Виключ мікрофон.

- Ні.

- Виключ. По харошоум виключ. І камеру одверни.

Наступний населений пункт - Старе село. Сюди ми їдемо в супроводі незнайомців в тонованому БМВ без номерів. У старосільського голови своє бачення сутичок - мовляв, молодь щось не поділила. Тож нехай самі й розбираються.

Григорій Ковалець, голова Старосільської сільської ради:

- А хто може доказать, що є зброя? Ніхто ж не скаже сійчас, в кожной людини щас є, каждий подготовився, таке время.

Вирушаємо в міліційний райвідділ. Тут нас знають. До нашого візиту готові завжди. Керівника на місці ми ще не застали жодного разу.

- Начальник на лікарняному.

- Давно?

- Ще перед паскою.

- А шо сталось?

- Заболів.

В районі кажуть - саме мешканці Старого села місяць тому побили правоохоронців на бурштинових копальнях. І за цей злочин розбишаки досі не покарані.