Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 січня 2015, 21:02 Службові злочини
Столичний суд відпустив під заставу банду жорстоких вбивць
Столичний суд відпустив під заставу банду жорстоких вбивць

Жорстоко вбили людину й дістали змогу вийти під заставу. У Києві троє приятелів знущалися з чоловіка, обікрали його, а потім позбавили життя. Правоохоронці затримали катів того ж дня. Утім, суддя Святошинського суду вирішив відпустити злочинців під заставу.

Опівдні мешканці багатоповерхівки на вулиці Леся Курбаса почули гамір в одній із квартир. Сусіди зазирнули до помешкання і вжахнулися.

Андрій Федорович, сусід загиблого: 

- Якийсь шумок був, вони вийшли, постукали в двері - двері закриті, а коли вони вже открили ці двері, двері откриті - вони туди, а ужас, ноги і руки повязані.

Зв'язаний і закривавлений, на підлозі лежав їхній 44-річний сусіда Олександр. Коли підійшли ближче, зрозуміли - чоловік мертвий.

Олена, родичка загиблого:

- Мы не знаем, кто они, они перевернули квартиру вверх дном, разбили все, он был убит зверски. Ни карточек мы не нашли его, ни планшета, ни мобильного.

Ігор Кучма, керівник Святошинського РУ міліції в м.Києві:

- Фактично за лічені години працівниками РУ були встановлені три особи, причетні до даного злочину.

Підозрюваних затримали того ж дня. Це троє киян - 31, 25 та 23 років. Вони розповіли - до розбійного нападу готувалися давно. Для цього один зі злочинців зареєструвався в соціальній мережі. Там познайомився з майбутньою жертвою. І коли той запросив нового товариша в гості, прийшов із двома поплічниками. Спочатку били чоловіка й вимагали грошей. А потім убили бідолаху. Родичі 44-річного загиблого кажуть: донедавна Олександр мешкав у Канаді. До Києва приїхав, бо тяжко захворіла мати.

Олена, родичка загиблого:

- Он мне был и брат, он мне был и кум, он очень был хороший человек.

Сусіди подейкують, що вбитий був нетрадиційної сексуальної орієнтації. Бо з дівчатами його ніколи не бачили.

Іван, сусід загиблого:

- Він такий був хлопець - з компанією я ніколи його не бачив, ну сам, правда, не бачив, щоб ні з хлопцями, ні з дівчатами.

Андрій Федорович, сусід загиблого:

- Він скоріше не хлопець, а дівчина - він до дівчат всьо время, такий маленький с детства, з моєю дочкою. Він же такий активний хлопець, но шоб сказать, шо він собі ухажорочку мав - такого не чув ніхто.

Утім, родичі такі чутки спростовують.

- Нет, это все ложь, это наговоры милиции, я знаю его девушку.

Та чи не найбільше сусідів і сім'ю загиблого вразило рішення суду - служителі Феміди дозволили відпустити затриманих із-під варти під заставу - 24 тисячі гривень за кожного.

Андрій Мілевський, прокурор Святошинського району м. Києва:

- Прокуратура обурена цим рішенням, відразу подана нами апеляційна скарга, яка на даний час апеляційним судом розглянута, на даний час проти одного зі зловмисників обраний запобіжний захід - взяття під варту, іншому зловмиснику буде прийматися 2-го лютого в апеляційному суді.

Одначе на цьому в прокуратурі не зупинилися. Розпочали кримінальне провадження стосовно до судді за винесення cвідомо неправомірного рішення.