Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 жовтня 2014, 23:12 Службові злочини
У Дніпропетровську міліція не здатна покарати агресивного хулігана
У Дніпропетровську міліція не здатна покарати агресивного хулігана

Скандал у Дніпропетровську. Гурт студентів звинувачує правоохоронців не лише в бездіяльності, а й намаганні приховати тяжкий злочин.

Зо два десятки студентів-заочників приїхали до Дніпропетровська на навчання й намагалися винайняти житло. Через інтернет знайшли триповерховий будинок на вулиці Остапа Вишні. За два тижні мешкання господар зажадав трохи більше восьми тисяч гривень. Молодь заплатила й заселилася. Ввечері того самого дня під час розмови між винаймачами та п'яним власником виник конфлікт.

Андрій Лавренко, постраждалий студент:

- Покажите, пожалуйста, документы на жилье? На что он отреагировал очень грубо. Ударил моего друга Сергея и закрыл дверь.

За мить з кімнати господаря пролунали перші постріли - з пневматичного пістолета.

Олександр Єрьоменко, постраждалий студент:

- Мы естественно сразу же от комнаты разбежались, испугались. Ребята начали хаотично собирать свои вещи. Подходя к его комнате, просили просто вернуть деньги. На что он нам говорил, просто угрозами отвечал: идите отсюда, мат-перемат на нас.

Анастасія Петраш, постраждала студентка:

- Мы вызвали наряд милиции, который никак на это не отреагировал, который ещё нам угрожал после этого. После чего они уехали.

Відчувши безкарність, господар знову почав стріляти, і вже з мисливської зброї.

Олександр Єрьоменко, постраждалий студент:

- Он выскочил с комнаты и сказал: я тут вас всех поперестреляю.

Анастасія Петраш, постраждала студентка:

- Потом хозяин применил дробовик, начал стрелять в нас, начал кидать бутылки на нас. Начал кидать стулья, начал кидать зеркала какие-то непонятные. Даже утюг летел в нашу сторону. Один человек у нас подстреленный по курточке. Слава Богу, его просто не коснулось.

Налякані квартиранти знову зателефонували на 102. Поведінка правоохоронців, що вдруге приїхали на виклик, обурила студентів.

Андрій Лавренко, постраждалий студент:

- Мы вызывали неоднократно наряд милиции. На что они говорили: мы не имеем права заходить на эту собственность. Или с разрешения суда, или с разрешения хозяина. А то, что ну он здесь стреляет по людям, их это вообще не волновало.

Постраждалі кажуть - заяву про інциндент у Жовтневому райвідділку міліції брали неохоче. Ба більше: стрільця й досі не затримали і інкримінують йому поки що лише шахрайство.

Ганна Старчевська, керівник сектору Дніпропетровського МУ міліції:

- Мы будем дополнительно инициировать общение с фигурантом, дабы установить обстоятельства, при которых совершалась стрельба, поскольку без его разрешения в квартиру, естественно, мы зайти не можем.

П'яний господар скоїв тяжкий злочин, а правоохоронці не можуть навіть зайти до його помешкання. Дива та й годі. Безпорадність підлеглих зацікавила міське управління міліції.

Ганна Старчевська, керівник сектору Дніпропетровського МУ міліції:

- Мы всегда реагируем на какие-либо нарушения со стороны действий наших сотрудников. Поэтому, если таковые факты есть и мы получим заявление от граждан о том, что были какие-то не такие действия, конечно, мы проведём служебное расследование.

Самі ж постраждалі нині без грошей і без даху над головою. Дуже сподіваються, що завдяки втручанню журналістів "Свідка" стрільця та правоохоронців покарають.