Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 липня 2014, 19:54 Службові злочини
В Одесі перестали годувати дітей моряків, які залишили Крим
В Одесі перестали годувати дітей моряків, які залишили Крим

30-ро дітей військових моряків із Криму без гарячого харчування в Одесі. Три місяці родини живуть у санаторії. Офіцери отримали гроші на винаймання помешкань і переселилися в орендовані квартири. Контрактникам такої компенсації не видають. А з першого липня оздоровниця припинила їх годувати.

Марія, донька військовика:

- Сегодня съела овсянику, полбанана, печеньки съела, чай выпила. Хочу картошку, пельмени, котлету.

Вже третій день десятирічна Марійка на сухому пайку. Бутербродах і печиві. Її молодший братик - їсть кашу з пакетика. Таких дітей на курорті Куяльнику тридцятеро.

Юлія Ковальчук, дружина військовика-контрактника:

- Кильки понакупили консервов, мивины, овсянки, которые запариваем только чайником, потому что ничего другого нам нельзя это пароварок, плит, чтобы чем-нибудь горячим. Яйца варим тоже в чайнике. Из посуды - вот все что у нас есть.

Електроплити в санаторії заборонені. Холодильник - один на всіх. Без триразового гарячого харчування родини військових моряків із Криму з 1 липня.

Валентина Никитушкіна, головний лікар санаторію ім. Пирогова:

- Прекращено питание с первого июля не по нашей вине. Мы к этому никакого отношения не имеем. Все питание-пребывание решается с руководством морской службы, потому что у нас в основном эвакуированные из Севастополя военные моряки.

Бажання лишатися в санаторії в сімей армійців немає. Проте на компенсації за житла вони за законом про Соціальний захист військовиків не мають права.

Андрій Урсул, заступник командувача ВМС України:

- Подразумевалось то, что военнолужащие в звании офицеров будут получать деньги наличными и снимать жилье, а для военнослужащих служби по контракту страна построит соответствующие общежития семейного типа.

Лілія Тимощук, дружина старшого мічмана корвета "Тернопіль":

- Закон почему-то у нас почему-то распространен только на офицеров. А контрактники и мичманы в этом законе не присутствуют. И при зарплате от 3 тысяч, если 25 лет выслуги и доплаты, то это максимум 5 тысяч, мы не можем себе позволить снять квартиру в Одессе. Нам просто не на что будет жить.

Чекати на поправки до закону вони не можуть, діти голодні. Вірні присязі готові захищати державу і далі та лише просять не кидати їх напризволяще.

Олена, військовик-контрактник:

- Мы хотим, чтобы о нас не забывали. Что мы - патриоты Украины, что мы не предали себя и свою страну, и что мы остались верными.