Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 лютого 2014, 02:49 Службові злочини
У Харкові людей била міліція, тітушки та ВВшники
У Харкові людей била міліція, тітушки та ВВшники

Під дверима Одеської облдержадміністрації молодики з битками розгромили мирну акцію під гаслом "Не стріляй". Попередньо відомо про п'ятнадцятьох постраждалих. Найдужче лупцювали представників ЗМІ. Побили принаймні десятьох операторів різних каналів і потрощили камери. Міліція стояла шеренгою, бійцям не заважала й нікого з них не затримала. Хлопці спокійно посідали в автобуси й поїхали геть у супроводі ДАІ. Й за таким самим сценарієм розгорталися події біля Харківської академії внутрішніх військ. Там перед входом зібралися кількасот людей, серед яких були батьки курсантів. Як і в Одесі, натовп атакували правоохоронці та загони озброєних молодиків.

Перша сутичка в Харкові сталася ще вдень. Люди стали просто перед входом до Академії внутрішніх військ. Керівництво вмовляло звільнити прохід, а після відмови силовики пішли в атаку. Спершу з-за паркану розбризкали сльозогонний газ, а потім курсанти силоміць відтіснили людей. Цей маневр здійснили, аби впустити на територію транспорт. Коли машини заїхали, керівництво відкликало підлеглих.  
Справжня зачистка розпочалась згодом, в сутінках.

- Не надо! Пожалуйста! Не бейте его! Вы же люди! Не надо! Пожалуйста!

Незабаром до академії прибули кількасот міліціянтів, а потім - підозрілі молодики в касках, масках, жилетах і з битками. Вони по-звірячому били людей, не зважаючи на вік і стать. Найбільшу лють у них викликала преса.

- Дай, дай сюда, я сказал!

- Вы свое дело сделали, хватит!

Найбільше дісталося оператору телеканалу СТБ Олександрові Бринзі. В нього розбита голова, розтрощена камера. Сашко каже: били й міліція, й невідомі розбишаки.

Розігнавши людей, вони вишикувалися перед територією навчального закладу і всередину заїхали близько 15 автобусів. 

Микола Товма, заступник керівника Академії внутрішніх військ:

- На той стороне стоят такие же молодые люди, как и вы. С одним но. Они приняли присягу и выполняют приказы народу Украины. Но есть в армии еще и единоначалие.

У натовпі ж перед входом, окрім активістів, є також батьки курсантів. Кажуть, прийшли бодай побачити дітей перед імовірною відправкою до столиці. Але і цього їм не дозволили.

Микола Товма, заступник керівника Академії внутрішніх військ:

- Мы никого не собираемся отправлять.

- А если поступит приказ?

- Если поступит приказ - тогда будем решать, кто поедет.

Однак є інформація, що до виїзду в столицю таки готують 450 курсантів - учнів 4-го і 5-го курсів.