Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 січня 2014, 00:15 Службові злочини
У Донецьку контролер зламав пасажирці руку
У Донецьку контролер зламав пасажирці руку

Останній герой по-Донецькому. У цій грі перемагає людина, яка встигла купити квитка у тролейбусі чи трамваї й пробити його до перевірки контролерів. Переможених у ліпшому разі висадять на найближчій зупинці або змусять заплатити штраф. У гіршому - спровадять до травматології.

Подорож у донецькому трамваї для Венери Ільїної закінчилася в лікарні. Жінка поплатилася здоров'ям, коли заступилася за студентку, котра не встигла купити квитка й на яку накинулися контролери.

Венера Ільїна, постраждала:

- Я подошла к нему и сказала о том, что была свидетелем, как девушка пыталась купить билет. Глаза налились кровью у товарища, он просто ударил меня рукой при этом в прыжке изо всех сил. При этом рука переломилась, я стала кричать, это адская боль, потом все онемело, я упала на первую площадку, на нижнюю ступеньку.

Перелам виявився тяжким. Після трьох тижнів у лікарні кінцівка й досі нерухома. Та керівництво контролерів ця ситуація не бентежить. Тут більше переймаються тим, аби захистити підлеглих.

Людмила Черненко, керівник служби організації збору прибутків Донелектроавтотранс:

- Контролер не держался за поручень, и от толчка в спину он упал на эту девушку, которая держалась за поручень, и они оба оказались на полу, это несчастный случай.

Свідки ж переконують: Венеру Ільїну працівник таки вдарив.

Наталя, свідок бійки:

- Я вижу, как кондуктор ее пихает со всей силы, именно он ее пихнул - где вогоновожатая ведет, именно в эту дверку, а трамвай ехал в этот момент. Она была на грани потери сознания, еле терпела, кричала: руку, руку, мне сломали руку!

Проблема взаємоповаги контролерів і пасажирів у донецькому транспорті набула гостроти восени торік, коли з трамваїв і тролейбусів зникли кондуктори. Відтоді ледь не щодня в мережі з'являється відео спілкування подорожніх і працівників.

- Слышишь, красавица, щас в ухо получишь прям здесь.

- А что это за угрожения?

- А как ты разговариваешь? Я с тобой вообще общаюсь?

- А я с тобой не общаюсь.

А відеознімання дратує контролерів ще більше, ніж пасажири-зайці.

- Руки убери!

- Я тебе телефон сейчас засуну…

- Куда ты засунешь? Удостоверение свое покажи.

- Я тебе сей час телефон засуну в одно место.

- Куда засунешь телефон? Руки убери! Руки убери!

- Билет показал и сиди молча, б...! На выход!

Та в "Донелектроавтотрансі" заявляють - проблем немає, просто "зайці" надто знахабніли.

Людмила Черненко, керівник служби організації збору прибутків Донелектроавтотранс:

- В основном жалобы идут от безбилетных пассажиров, которые хотели каким-то образом проехать бесплатно или по документу, не дающему право льготного проезда, или вообще без билета.

Про всяк випадок комунальники нагадали, що контролери мають право виписати штраф або висадити пасажира без квитка на найближчій зупинці. Усі інші дії підпадають під статті карного кодексу. Нині за фактом побиття Венери Ільїної триває перевірка. Сама ж постраждала хоче позиватися як проти контролерів, так і комунальне підприємство з вимогою матеріальної компенсації завданої здоров'ю шкоди.